La Nit dels Museus a Sabadell, el proper 18 de maig

0
nit dels museus
DiNM 2018

El proper cap de setmana del 18 i 19 de maig, i per vuitè any consecutiu, se celebra a Sabadell el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, amb jornades de portes obertes, visites guiades i activitats gratuïtes obertes a tothom.

Aquest any hi participen l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell, el Museu
d’Història, el Museu d’Art i el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Amb una baixa important en relació a les edicions anteriors: el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, que va tancar portes a finals de l’any passat.

Museus oberts fins a la mitjanit

Durant aquests dies l’entrada als museus és gratuïta i es poden visitar les Joies del Museu a més de les exposicions permanents i temporals. La nit del dissabte tots els museus allargaran el seu horari habitual fins a la mitjanit.

Itinerari pels museus amb Pep Muñoz

Dissabte 18, a les 18h i a les 21 h, es durà a terme l’itinerari «Quatre museus, quatre històries», guiat per l’actor Pep Muñoz, que també és el guionista. Durant l’itinerari s’explicaran anècdotes i fets curiosos de cada institució i de les exposicions. Els itineraris s’inicien a l’Espai Cultura Fundació 1859 (c. d’en Font, 25). No cal inscripció prèvia.

La Joia dels Museus

Cadascún dels museus exposarà una peça singular de la seva col·lecció que es podrà visitar durant tot el cap de setmana.

  • Davantal d’Auxilio Social de la Josepa de Cambrils. en el marc de l’exposició
    «El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy». Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell.
  • Art darrera el filat espinós. Josep Rosas i Gustau Vila, Grapa. Una tauleta feta al camp de concentració de Bram, França, i conservada durant molts anys en un llarg exili per acabar tornant a la nostra ciutat. Museu d’Art de Sabadell
  • La bicicleta del museu, de roda alta, feta de ferro i corda de l’últim quart del segle XIX (vehicle també conegut com a velocípede). Museu d’Història de Sabadell
  • Fòssil de l’esquirol volador Miopetaurista neogrivensis. Les restes d’esquirol volador més antic que es coneix. Tenen 11,6 milions d’anys i es van trobar a l’Abocador de Can Mata (Anoia).Museu de l’Institut Català de Paleolontologia Miquel Crusafont
Nit Museus Sabadell
Les Joies del Museu
Els museus al carrer

El matí de diumenge (11 a 14.00 h) al carrer Sant Antoni, es farà una mostra de tallers familiars relacionats amb les temàtiques i àrees de treball de cada museu.

Drawbots. Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell

Taller de tecnologia creativa amb materials ben senzills, tot seguint la filosofia del «fes-ho tu mateix». Amb un got de plàstic, uns retoladors i un petit motor a piles construirem un robot que va pintant la superfície per on camina.

Personatge de quadre. Museu d’Art de Sabadell

Taller on podrem crear el nostre propi personatge partint de figures i elements de les obres presents a les exposicions del museu.

Fes el teu taumàtrop! Museu d’Història de Sabadell

Taller per experimentar i fer una joguina òptica senzilla inventada a principis del segle XIX. Farem un taumàtrop en la que un senyor puja a un velocípede, aprofitant l’efecte de la persistència de la visió.

Quin nom més estrany per un animal tan bufó! Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Taller on farem una careta del Miopetaurista i coneixerem més coses d’aquest esquirol volador tan peculiar.

 

-Publicitat-