Un total de 28 espectacles de música, teatre, escena familiar i paraula completen la programació del Fresc Festival

0
fresc festival sabadell

El Fresc Festival tindrà lloc del 26 de juny al 22 de juliol al Jardí de l’Espai Cultura Sabadell. Per allà hi passaràn artistes coneguts com Gerard Quintana, Cesk Freixas, els Duble Buble, Pau Roca, Dani Nel·lo, Arnau Tordera, Oriol Grau, Manuel Rivas, L’últim indi, Eva Fernández, Oriol Grau, Jordi Molina o Mishima, entre d’altres.

Un total de 28 espectacles

La música, amb 16 espectacles, és el principal ingredient de la proposta, que també inclou teatre (5 espectacles), escena familiar (3 espectacles) i, com a novetat, 4 convocatòries centrades en la paraula. És a dir, sessions de poesia, lectures dramatitzades o contes.

Entrades i abonaments

Entrades a la venda a través de la plataforma Codetickets (www.codetickets.com) o de forma presencial a la taquilla de l’Espai Cultura Fundació 1859 (c. d’En Font 25). Una altra de les novetats d’aquest any és la creació d’abonaments per assistir a més d’una sessió amb descompte en el preu total de les localitats. Es pot triar entre tres modalitats d’abonament per assistir 3, 4 i 5 o més sessions i aconseguir un 10, un 15 o un 20 per cent de descompte respectivament.

Nous horaris

La tercera edició també incorporarà una nova hora d’inici dels espectacles de nit, que s’avança 30 minuts respecte l’horari tradicional i començaran a dos quarts de deu. En el cas de les sessions de tarda, s’iniciaran a les set.

La Nit dels Musicals de Sabadell

El Fresc Festival 2019 s’obrirà, de nou, amb La Nit dels Musicals de Sabadell. Aquest any, sota la direcció d’Albert Gonzalez Robles , aquesta gala homenatjarà el Teatre Sant Vicenç de Sabadell, que acaba de celebrar els seus 100 anys de vida i ha fet dels musicals un dels ingredients indispensables de la seva programació.

Aquest any el Fresc Festival estrenarà un espectacle creat especialment per a l’ocasió amb motiu de l’Any de la Colla de Sabadell. Es tracta de De cara a la paret, un recull de textos de Francesc Trabal interpretats per Jordi Vilà, Albert Ribalta i Xavier Bertran i amb música del sabadellenc Joan Alavedra (18 de juliol).

Musica de tots els gèneres i estils

Gerard Quintana (27 de juny) presentarà Intocables, un espectacle amb cançons censurades o prohibides però no oblidades. Un dia després (28 de juny), el music sabadellenc Pol Cruells presentarà el seu quart disc d’estudi, titulat Fanzín.

La Il·lús Teatre Orchestra estrenarà Je t’aime (3 de juliol), centrat en temes d’amor i desamor. Cesk Freixas (4 de juliol) vindrà amb Festa Major, concert amb el qual celebra 15 anys damunt dels escenaris. El Cor Vakombà portarà (5 de juliol) el seu espectacle, D’ara endavant, estrenat fa tot just un parell de mesos. Dani Nel·lo (8 de juliol) ens presentarà Els saxofonistes salvatges 2, la segona part del concert que va presentar amb gran èxit l’estiu passat. El líder d’Obeses, Arnau Tordera, ens portarà Les cançons seran sempre nostres (9 de juliol), on reinterpreta en clau moderna algunes de les cançons tradicionals catalanes.

També repetiran al festival l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, amb un Viatge a través de les músiques del món (1 de juliol) i la Cobla Mediterrània (11 de juliol). El 15 de juliol serà el torn de la saxofonista Eva Fernández, que presentarà Yo pregunto, una selecció de poemes de diversos autors musicats per ella mateixa.

En la recta final del festival (16 de juliol) passarà per Sabadell la gira de presentació de L’Últim indi, el projecte musical en solitari  d’Eduard Costa després de deixar Els Amics de les Arts. Eduard Iniesta i la sabadellenca María Hinojosa Montenegro faran un concert a l’Amfiteatre (17 de juliol). Dos dies després serà el torn del tenora i compositor Jordi Molina amb temes del seu disc Retrat en Groc. Una altra formació sabadellenca serà Ovella Xao amb el seu humor i els temes de Cant Corral, el seu darrer treball. El certamen es tancarà (22 de juliol) amb Mishima i el seu últim àlbum, Ara i res.

Teatre, familiars i paraula

Pel que fa al teatre, l’actor Pau Roca presentarà (7 de juliol) Les coses excepcionals, un exitós monòleg en el qual parla de les coses veritablement importants de la vida. Una altra cara coneguda de l’escena, Oriol Grau, passarà per l’Amfiteatre amb Al Sostre (10 de juliol), una comèdia britànica protagonitzada per dos artesans que pinten la Capella Sixtina.

Una família normal, de la Cia. Estrena Morena es podrà veure el 13 de juliol. Maragall a casa, el monòleg sobre la vida de Joan Maragall que l’actor sabadellenc Jep Barceló interpreta des de fa vuit temporades a Barcelona, es presentarà el 21 de juliol.

La nova línia de programació centrada en la paraula arrencarà el 2 de juliol amb l’espectacle Nova York amb l’actriu Àngels Bassas i el saxofonista Pep Poblet. Es podrà veure també Cien mil estorniños, un recital poètic protagonitzat per Manuel Rivas (12 de juliol) i una nova sessió de contes del Japó titulada La flor que palpita a càrrec de Yoshi Hioki (14 de juliol). Tancarà aquest apartat l’espectacle De cara a la paret, homenatge a la Colla de Sabadell (18 de juliol).

I pel públic familiar, una sessió de clown (29 de juny) amb Rojo, el primer treball en solitari de l’actriu Mireia Miracle CLOWN i dos concerts. Jamaikids , amb musica jamaicana (14 de juliol). The Pinker Tones amb Rolf & Flor a l’Amazones, el quart volum de la col·lecció de llibres-disc de música electrònica per a tota la família (21 de juliol).

Festival solidari

Tota aquesta programació es completarà amb Clap Hands, un concert promogut per l’ONG Artistas Diversos que reunirà tres formacions els membres de les quals tenen capacitats diverses (11 de juliol). En concret, hi actuaran els grups Clams (música inclusiva), Mercè Losada (dansa, poesia i música) i els sabadellencs Els Cracs d’Andi. Paral·lelament, es presentarà el segell literari ArtDistinta i es projectaran les obres plàstiques guanyadores dels concursos de ProvitalGroup dels últims anys.

El Fresc Festival arriba a la seva tercera edició, organitzat per la Fundació 1859 Caixa Sabadell, Joventuts Musicals de Sabadell i Uiu Promotors, amb BBVA CX com a partner principal.
-Publicitat-