Pere Antoni Pons (Campanet, 1980)

La set ja hi serà sempre.
No esperis més respostes:
mira de què han servit
les que has extret dels pous
del desig i dels llibres.
Desposseït de tota gràcia
i orfe de tot sentit,
diposita una copa
als peus de la cascada.
Vehement, anuncia
que és el símbol feliç
del que un dia seràs.
I observa, intranquil,
l’aigua que cau i esclafa.

La contraportada de “Canvi de guàrdia” (Viena Edicions, 2019) descriu perfectament l’ànima d’aquest llibre: “Canvi de guàrdia és el sismògraf que registra les passions, les inquietuds, les esperances, les pors, les idees, els amors i els desficis al llarg d’un any i escaig en la vida de l’home que escriu”. I aquest home que escriu és Pere Antoni Pons que, a banda d’escriure, és periodista i que amb aquesta obra es va endur el XLII Premi de Poesia Catalana Josep Maria López-Picó de la Vila de Vallirana 2018.


Secció realitzada per la poeta Anna Garcia Garay

-Publicitat-