Montse Barderi guanya el premi Prudenci Bertrana de novel·la

0
montse barderi premi prudenci bertrana novela
Montse Barderi. Fotografia de Gemma Cascón

L’escriptora i filòsofa sabadellenca Montse Barderi ha guanyat el 52è Premi Prudenci Bertrana de novel·la, dotat amb 30.000 euros, amb l’obra La memòria de l’aigua, una novel·la sobre el destí de tres generacions de dones que reivindiquen el seu lloc al món.

El jurat, format per Xavier Cortadellas, Gemma Lienas, Care Santos, Albert Villaró i Glòria Gasch, ha escollit l’obra guanyadora entre un total de 51 obres presentades.

També s’ha concedit el 42è Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 2.400 euros, a Tocat i enfonsat de Ramon Cardona Collell. El 40è Premi Carles Rahola d’assaig, dotat amb 6.000 euros, a Ferran Saéz Mateu amb el seu dietari filosòfic La vida aèria. Finalment, s’ha otorgat el 34è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil, dotat amb 6.000 euros, a la novel·la Kambirí di Lampedusa de Lluís Prats, una obra que explica la història d’una nena acabada de néixer rescatada d’una pastera que és adoptada per un metge de l’illa italiana i tot el poble l’ajuda a criar-la.

La Nit Literària dels Premis Prundenci Bertrana tindrà lloc el 17 de setembre a l’Auditori de Girona, en una jornada on també s’entregaràn els premis Cerverí a la millor lletra de cançó i el Premi Lletra als millors projectes digitals en literatura catalana.

Els llibres arribaran a les llibreries el 18 de setembre.

Montser Barderi (Sabadell, 1969)

Escriptora, periodista i filòsofa, especialista en estudis de gènere. Autora de vuit llibres tant de literatura com de filosofia pràctica. Ha estat traduïda a l’italià, al romanès i al portuguès. Els seus darrers llibres, tots ells publicats a Columna són:  Camí d’anada i tornada, escrit amb  Emma Vilarasau i el llibre de relats il·lustrat, Dones úniques. Dones d’aquí que no podràs oblidar. El retrat de 86 dones dels Països catalans de tots els temps i tots els àmbits, on també hi apareix Teresa Pàmies.

Col.labora periòdicament a la secció Tribuna del Punt-Avui. Ha estat membre de la junta Filosofia i Gènere de l’UB, subdirectora del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPH amb Fina Birulés. Finalista del premi Ramon Llull de les lletres catalanes l’any 2007. Patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal. Forma part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l’àmbit Europeu de Ciutats Educadores. Nomenada Comissària de l’Any Teresa Pàmies per a la Institució de les Lletres Catalanes al 2019 en motiu del centenari del seu naixement.

 

 

 

-Publicitat-