L’artista sabadellenc Llorenç Ugas Dubreuil guanya el 39è premi Julio Antonio d’Escultura de la Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona amb l’obra ‘Structure nº 1_Espui+ landscape views II’. L’obra és una seqüència de blocs de formigó que integra, comprimeix i oculta una fotografia en el cos escultòric. Aquesta és una obra que condensa la reflexió de l’artista sobre la incapacitat de les persones de copsar el paisatge intervingut. Una peça que és fruit d’un procés artístic imparable, un treball profund que segueix una línia absolutament coherent, on mai es deixa d’explorar.
Llorenç ugas structure
Llorenç Ugas Dubreuil. obra guanyadora

L’entrega de premis va tenir lloc el dijous 11 de juliol al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT),  La instal·lació escultòrica ‘Inventario’, de Ro Caminal, ha rebut un accèssit en aquesta categoria. Es tracta d’una instal·lació escultòrica formada per runes d’edificacions i un rètol LED amb una frase, mitjançant la qual l’artista obre discussió sobre les formes de construcció d’identitats col·lectives i, per tant, també d’alteritats.

Pel que fa al 41è Premi Josep Tapiró de pintura, ha quedat desert.

Llorenç ugas structure 1
‘Structure nº 1_Espui+ landscape views II’ Llorenç Ugas Dubreuil

El veredicte del concurs s’ha fet públic en un acte presidit per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i que també ha comptat amb la participació de l’alcalde de Tarragona i diputat de la Diputació, Pau Ricomà; de la diputada de la Diputació Sílvia Puerto, i de la directora en funcions del MAMT, Marisa Suárez, entre d’altres autoritats.

El mateix dia s’ha inaugurat l’exposició de la Biennal 2019, que es pot visitar fins a l’1 de setembre. Es tracta d’una mostra que recull una vintena d’obres seleccionades d’entre totes les que s’han presentat. L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 53 obres (38 pintures i 15 escultures), de procedència ben diversa.

La Diputació de Tarragona convoca els premis Tapiró de pintura i Julio Antonio d’escultura de la Biennal d’Art amb l’objectiu de fomentar la creació i la investigació en pintura i escultura. El certamen és obert a tots els artistes residents a l’Estat. Els premis tenen un doble vessant: la dotació en metàl·lic de 6.000 euros per a cadascuna de les especialitats i la realització d’una exposició individual a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art Modern de Tarragona en un termini de dos anys des de la concessió del premi. Si el jurat ho considera oportú, pot concedir un accèssit en cada especialitat de 3.000 euros.

 

-Publicitat-