La Ronda dels Cinc Torrents commemora els 40 anys de Ronda Vallesana

0
40 ronda vallesana ues sabadell
La Unió Excursionista de Sabadell organitza una nova edició d’aquesta caminada popular que tindrà lloc el 6 d’octubre pel rodal de Sabadell

Des de l’any 1980 i de forma ininterrompuda la Ronda Vallesana ha donat a conèixer els dos Vallesos a diverses generacions de vallesans. Aquella primera Ronda Vallesana es va celebrar a Sant Llorenç del Munt i es va pujar fins al cim de la Mola. Des de llavors, no s’ha repetit mai cap recorregut i s’han visitat més de 30 poblacions.

La Ronda va néixer amb la mirada posada en l’excursionisme clàssic, en el goig del contacte amb la natura, en el gaudi del camí sense presses i en la conjunció entre esport i cultura. I aquell esperit d’excursionisme clàssic es reviu en cada nova edició.

La Ronda dels Cinc Torrents

Per commemorar aquestes 40 edicions, s’ha volgut retre un homenatge a la ciutat, al rodal i a l’entitat, i la 40a Ronda Vallesana transcorrerà per l’entorn de Sabadell amb punt de sortida i arribada a la plaça de l’Argub (Parc de Catalunya). La Ronda dels Cinc Torrents, que així és com s’ha anomenat, passarà pel Riu Tort, el Torrent de Colobrers, el de Ribatallada, el del Fangar i el de la Murtra i presenta dos recorreguts: un de llarg de 21,10 km i un de curt de quasi 16 km.

No és la primera vegada que la Ronda transcorre per l’entorn de Sabadell. Ho va fer el 1995, quan la UES va celebrar els 25 d’anys de la unió de les tres entitats que constituïren la UES el 1970: el Centre Excursionista del Vallès (primera entitat excursionista de tot el Vallès, fundada el 1908), el Centre Excursionista de Sabadell (fundat el 1919) i l’Agrupació Excursionista Terra i Mar (fundada el 1926). No és gens estrany doncs, que per aquestes 40 edicions i a les portes del cinquantenari de la UES (el 2020), la Ronda Vallesana torni a celebrar-se a Sabadell.

A la 40a Ronda Vallesana no hi faltarà la coca i la xocolata just a la sortida per començar amb força; l’esmorzar amb el ja clàssic entrepà de botifarra i els diferents avituallaments de beguda i fruita. Un any més, tots els participants a la Ronda podran participar
en el 6è concurs de fotografia de la Ronda Vallesana.

40 anys de Ronda Vallesana, l’exposició

Per recordar i rememorar totes aquestes edicions, la Biblioteca Vapor Badia acollirà una
exposició retrospectiva de les 40 edicions de Rondes Vallesanes que inclourà tots els llibres que s’han editat, fotografies, recorreguts i altres materials, i que aproparà als visitants a aquesta activitat tan representativa de la UES i l’excursionisme vallesà.

L’exposició es podrà veure del 23 de setembre al 5 d’octubre de 2019.
-Publicitat-