S’acaba l’estiu però no les ganes de llegir. Tornen els Clubs de Lectura

0
clubd de lectura sabadell biblioteca

S’acaba l’estiu però no les ganes de llegir. I els Clubs de lectura ens donen l’oportunitat de fer-ho d’una manera diferent. Són punts de trobada amb altres persones que llegeixen el mateix llibre i es troben per comentar-lo.  On es parla i es conversa, s’escolta, es reflexiona… L’experiència individual es posa en comú i s’amplia a partir de la participació i interacció amb el grup. I el calendari marcat ajuda a crear l’hàbit de lectura que de vegades perdem si no tenim una certa “obligació”. Ja sabeu de què parlem oi?

Compartir l’experiència de la lectura és molt enriquidor, perquè ens permet ampliar punts de vista, debatre, aprendre, aprofundir. I ens ajuda també al nostre desenvolupament personal i d’expressió, sigui en la pròpia llengua o en alguna altra (anglès, francès, alemany). Tots són punts a favor i no ens oblidem d’una qüestió important, ens ho passarem molt bé.

El plaer de llegir un llibre va molt més enllà de la lectura individual, ja que s’estén a la lectura compartida.

Quins Clubs de Lectura es fan a Sabadell?

Les Biblioteques

Clubs de narrativa i novel·la, temàtics (poesia, viatge, assaig polític i pensament crític, teatre, fantàstic, terror i ciència ficció), d’idiomes, juvenils i infantils.

La biblioteca s’encarrega de proporcionar a tots els participants un exemplar del llibre seleccionat per sessió. En alguns casos, potser us caldrà abonar 1,50 € per exemplar en concepte de préstec interbibliotecari o bé aconseguir els exemplars pel vostre compte.

Més info a la web. Inscripcions fins el 5 d’octubre.

Inauguració el 17 d’octubre, dedicada a la Colla de Sabadell

L’acte inaugural del curs dels diferents clubs de lectura serà el dimecres 17 d’octubre (18.30 h) a la Biblioteca Vapor Badia. A continuació, i amb motiu de la commemoració de l’Any de la Colla de Sabadell 2019, tindrà lloc l’espectacle L’Abanderat, el bibliobús del front, a càrrec de Rizoma Teatre.

Les llibreries
  • La Llar del Llibre: Clàssics revisited, Els Dimecres negres (novel·la negra), Diaris personals, La novel·la en temps real (novetats literàries), Club de lectura juvenil (a partir de 10 anys). Més info per correu o telèfon 937 25 59 59
  • Librerío de la Plata: El Club de l’Ada (literatura fantàstica, de terror, de l’absurd), Clubs infantils, Club de lectura (el clàssic), Club flexible, Voces y ecos del andar femenino (pensament i obra de dones), El instante raro (poesia), Club de ilustrados (llibres il·lustrats) o els “fora de programa” com el dedicat al llibre El Trabajo de los Ojos de Mercedes Halfon que tindrà lloc el dimarts 24 de setembre (20h). Més info al 93 513 80 41.
  • Llibreria Macondo: Club d’adults (novel·la al voltant d’una copa de vi, en algunes ocasions en companyia de l’autor/a o editor/a. En dimecres), Club de la Siesta (dedicat al públic juvenit de 13-18 anys. Llibres de diferents temàtiques, en dissabte, dinamitzat per la Carme Ferrer), Club La Tribu (lectura feminista a càrrec de l’autora Carmen García de la Cueva. Dissabte a l’hora del vermut). Més info per correu o telèfon 931 46 11 88.
Entitats:
  • Òmnium Cultural. proposen un club de lectura on compartir l’experiència amb altres lectors, però també amb els autors, traductors i editors. Més info a la web  
  • Universitat Popular de Sabadell. Durant l’any organitzen Tertúlies al voltant d’un llibre. +info

I a Sant Quirze del Vallès?

Biblioteca Municipal de Sant Quirze:
Novel·la criminal
ÉS novetat d’aquest any! La novel·la negra és un gènere que cada vegada desperta més interès i curiositat. En aquest cas està dedicat a les dones i en cada sessió es comptarà amb la presència de l’autora de l’obra. Presentació i lliurament de primeres lectures el 24 d’octubre. Coordina Jordi Valero.
Club de lectura d’adults
Sessions de setembre a juny. Es comentaran llibres com “Cim borrascosos”; “Tòquio Blues”, o “Petits contes misògins”, entre altres.
Per als més petits
Adreçat a infants de 8 a 10 anys. Inici 28 d’octubre amb lliurament del llibre “En Benjamí i el semàfor que mai no es posada en verd”, de Toni Sans
Entre Dones
Obres d’Ana Maria Matute, Arundhati Roy, Lisa See o Pilar Rahola són algunes de les autores que es llegiran. Laura Patricio dirigeix aquestes sessions mensuals que començaran l’1 d’octubre.
Book Club
La pràctica de la lectura i la conversa en anglès.  Les sessions, també una vegada al mes, començaran el 17 d’octubre.
Cursos oberts a tothom. Informació: per telèfon 937219547 o b.st.quirzev@diba.cat
-Publicitat-