Més Brossa per l’Any Joan Brossa

0
mes brossa sabadell

Aquesta tardor Sabadell participa en l’Any Joan Brossa amb un programa d’activitats brossianes per recordar i homenatjar a l’amic i mestre poeta. El “Més Brossa” és una iniciativa d’Alfons Borrell, Jordi Junyent, Maia Creus i Patxi Ocio i compta amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, l’Aula d’Extenció Universitària, els Papers de Versàlia, l’Espai Foc Ventura Botiga i l’ Escola ILLA

Joan Brossa, un poeta inclassificable

Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) fou un poeta en majúscules que entenia la creació poètica com quelcom que anava més enllà de qualsevol convencionalisme. La poesia era per a Brossa una eina al servei de la comunicació, sense divisió de gèneres, oberta, transversal, polièdrica. De forma autodidacta, va beure de la tradició literària del país i es va nodrir de les tendències creatives europees per tal de crear un llenguatge, un univers propi, que el converteix en un dels màxims representants de la segona avantguarda catalana.

Inclassificable i inabastable. La producció poètica de Joan Brossa esdevé un tot que s’intercomunica per donar lloc a una producció en la qual tenen cabuda formes poètiques clàssiques i, a la vegada, poemes visuals, objectes, intervencions urbanes, peces teatrals i guions cinematogràfics. El domini de les estructures poètiques més clàssiques és tan evident com ho són el minimalisme d’alguns poemes escrits i la capacitat de síntesi del llenguatge visual amb què s’expressa.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Abecedaris Brossa
Del 5 al 18 de novembre. Casal Pere Quart (Rambla, 69).
Exposició amb poemes visuals de Joan Brossa, treballs del curs d’il·lustració de l’Escola Illa i la creació d'”A de barca” a partir del fons de Toni Marquès.

Xarxa de versos. El paraigua de Joan Brossa.

Del 6 de novembre al 9 de desembre. Acadèmia de Belles Arts (Passeig de Manresa, 22).
Exposició a càrrec de Papers de Versàlia.

Llegat brossià
Del 11 de novembre al 5 de desembre. Espai Foc Ventura (Via Massagué, 5-7).
Exposició de poesia visual i objectual de varis autors.

Brossa, la insurrecció poètica

Dimarts 12 de novembre a les 19h. Biblioteca Vapor Badia (c/ Tres Creus, 127-129).
Visionat del documental amb la presència del seu realitzador Sergi Guix. 

Llegim Brossa

Dijous 14 de novembre a les 20:30h. Espai Foc Ventura (Via Massagué, 5-7).
Lectura poètica organitzada per l’Espai Foc Ventura.

Tertúlia brossiana

Divendres 15 de novembre a les 20h. Espai Àgora (c/Sol i Padrís, 93). Preu: 6€.
Amb Vicenç Altaió, Manuel Guerrero, Maia Creus, Alfons Borrell, Joaquim Sala Sanahuja, Jordi Junyent, Patxi Ocio, Núria Candela, Josep Maria Roviralta, Jeroni Oller i Cèlia Nolla. Acte central del Més Brossa on se servirà el banquet Brossa.

Itinerari Brossa

Diumenge 17 de novembre a les 11h.
Amb lectures dramatitzades de poemes. Recorregut: plaça Sant Roc – plaça Joan Brossa – taller d’Alfons Borrell – Parc Catalunya. Amb Joaquim Sala Sanahuja, Alfons Borrell, Josep Maria Roviralta, Antoni Marquès i Maia Creus.

Processos de creació en Joan Brossa

Dilluns 18 de novembre a les 17h. Auditori de l’Espai Cultura (c/ d’en Font, 25). Places limitades.
Glòria Bordons. Organitza l’Aula d’Extensió Universitària.

Tocar el dos o l’art de desaparèixer

Del 11 de desembre al 9 de gener. Casal Pere Quart (Rambla, 69).
Exposició dels tallers infantils d’art de l’Escola Illa.

-Publicitat-