Francesc J. Gómez (Barcelona, 1971)

Si els versos fossin dits, les rimes ungles,
voldria esgarrapar-me cor i pensa
per arrencar-ne un crit, gratar l’escorça
que em revesteix en arç o estrènyer amb força
la terra que m’hi arrelo, i la sofrença.
Estenent els palmells, palpejant l’aire,
podria sentir l’hora que se’m lliura,
el frec d’un batec d’ala, i, ben al caire
d’un gran silenci, et gosaria escriure,
si els versos fossin dits, les rimes ungles.

 

El passat dissabte 19 d’octubre es va fer l’entrega del darrer Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater al claustre del Monestir de Sant Cugat. El guanyador d’aquesta darrera edició és Francesc J. Gómez, un filòleg que debuta en la poesia amb “A l’enforcall” (Edicions 62, 2019) després d’haver estat coautor d’una antologia comentada d’Ausiàs March. “A l’enforcall” és una obra en què Gómez uneix la tradició clàssica amb la literatura contemporània en un itinerari que va de la foscor a la llum. En paraules del mateix autor, a través d’un camí que passa de la situació moral fins a la paraula.

 


Secció realitzada per la poeta Anna Garcia Garay

-Publicitat-