Nou cicle familiar de cinema d’animació a l’Espai Cultura

0
cinema animacio vida carbasso

La Fundació 1859 Caixa Sabadell programa un nou cicle d’animació on hi veurem produccions alternatives, de cinema independent, on l’objectiu no és només passar-ho bé sinó que ens aporten un valor afegit, tant per la seva qualitat i originalitat o
voluntat d’innovació en el gènere, com pel seu aspecte educatiu i de foment de l’esperit
crític.

Una aposta per la democratització i l’accessibilitat culturals, que atén a les
dificultats per accedir a aquesta tipologia de produccions a través dels circuits de
cinema més comercial.

La programació està formada per títols de produccions europees recents
El Petit Príncep. França. 2015. 106 minuts. Apta per a tots els públics

28 de setembre. 18.00 h

La pel·lícula tracta l’amistat entre una Nena, a la qual la seva exigent mare està preparant per viure en el món dels adults, i el seu veí, un ancià Aviador, bondadós i excèntric, que revela a la seva nova amiga un món extraordinari on tot és possible. Un món que ell va conèixer fa molt de temps gràcies al Petit Príncep. Aquí és on comença el viatge màgic i emocional de la Nena a l’univers del Petit Príncep, que li porta a retrobar-se amb la seva infància, i acaba comprenent que el més important són les relacions humanes i que només es veu bé amb el cor, perquè l’essencial és invisible als ulls.

Gordon i Paddy. Suècia, 2017, 62 minuts; apta per a tots els públics.

26 d’octubre. 18.00 h

Gordon, el cap de policia del bosc, està a punt de retirar-se i ha de trobar un nou assistent. Paddy, una ratolineta intel·ligent amb un gran sentit de l’olfacte, sembla ser la candidata adequada. Junts han de resoldre l’últim cas de Gordon: el misteri de les glans desaparegudes de l’esquirol. Podria ser la guineu qui se les ha endut? Gordon i Paddy aviat ho esbrinaran.

Una pel·lícula sobre l’amistat entre generacions, l’intercanvi de coneixements i la importància de no fer cas de les conclusions massa ràpides.

La vida d’en Carbassó. Suïssa, 2016; a partir de 7 anys.
30 de novembre. 18.00 h

La vida d’en Carbassó és una adaptació animada en stop-motion de la novel·la de Gilles Paris Autobiographie d’une Courgette. Una aposta diferent, valenta i pedagògica de cinema per a nens, i una de les pel·lícules d’animació més guardonades dels últims anys (entre d’altres, va guanyar el premi a la millor pel·lícula als festival d’Annecy i Angulema i va estar nominada als Globus d’Or com a millor pel·lícula d’animació).

Direcció: Claude Barras.
País: Suïssa.
Any: 2016.

Solan & Eri: Missió a la Lluna: Noruega, 2018; apta per a tots els públics.

2 de gener 2010. 18.00 h

Cinquanta anys després de la mítica arribada de l’home a la Lluna, el Solan i l’Eri s’embarquen en una aventura espacial per fer-hi el segon pas. Amb l’ajuda del seu amic inventor i d’enginyoses eines, aconseguiran construir la seva nau i arribar a l’espai?

Una pel·lícula plena de detalls imaginatius i personatges entranyables amb un rerefons irònic sobre els esdeveniments polítics actuals.

Lloc: Espai Cultura. D’En Font, 25. 93 725 95 22
Entrades: 3 € (menors de 2 anys, gratuït).
Venda presencial a la recepció de l’Espai Cultura Fundació 1859, en horari d’obertura i atenció al públic. Venda en línia a codetickets.com.

-Publicitat-