L’Anna Garcia Garay s’emporta el Premi Màrius Torres de Poesia 2019

0
anna g garay premi marius torres poesia

La sabadellenca i col.laboradora d’aquest mitjà, Anna Garcia Garay, acaba de guanyar el 24è Premi de Poesia Màrius Torres amb Dietari del buit, una obra que va sorgir “inconscientment” al pensar “en el buit físic que m’havien deixat per dins”, després de ser operada per primera vegada a la seva vida. Dos mesos de convalescència, el primer dels quals gairebé no es podia ni moure, asseguda davant d’un mateix paisatge, la van portar a escriure diàriament sobre el buit. Un acte d’escriptura que acabaria convertint-se en dietari.

Aquest premi se suma als altres dos que ja ha guanyat l’autora: el Premi de Poesia Miquel Martí i Pol d’Andorra 2006, amb el poema “Desfent camins”, i el XVII Premi de Poesia Joan Llacuna d’Igualada 2011 amb Assassins de margarides. La podeu seguir al seu blog personal.

Per la seva banda, el periodista de Santa Margarida i els Monjos Jordi Romeu ha guanyat el 36è Premi Vallverdú d’assaig amb “Les arnes de Bendicó”, una “lectura “particular” de la novel·la El Gattopardo de Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

Els Premis Literaris 2019 de Lleida estan guardonats amb 6.000 i 9.000 euros respectivament, en una edició on s’han presentat gairebé un centenar d’originals. L’acte de lliurament tindrà lloc aquest divendres 15 de novembre a la tarda a l’Auditori Municipal Enric Granados. La gala, conduïda pel periodista i escriptor, Martí Gironell, constarà del reconeixement als autors guanyadors amb la Llibertinella, obra de Tonet Amorós; d’una tertúlia literària amb els premiats i de l’espectacle ‘Llach Poeta’.

-Publicitat-