Esteve Plantada (Granollers, 1979)

 

Ets just aquí, dic,
on l’oblit és violència
i on arrela el gris
d’una tartera impossible.

On la gana és un dogma
i ser-te, un paisatge.
Dic que ets just aquí,
a la punta més nociva
del metall d’un martell
que esmicola les meduses.
On el paradís és el traç
d’un exabrupte mil·lenari.
 

Aquest passat cap de setmana es van commemorar els trenta anys de la caiguda del mur de Berlín. Trenta anys després, sembla que l’ombra d’aquest símbol de la divisió i la repressió es dilueix en el record; sembla que no hem après res dels errors del passat, i aquest present amnèsic està entestat a continuar construint l’amenaça d’altres murs, ja siguin físics o ideològics. L’escriptor i periodista Esteve Plantada va començar a escriure “Big Bang Llàtzer” (Leonard Muntaner Editors, 2016) el 2007, tot just en un viatge a Berlín. “Ets just aquí, dic,/ on l’oblit és violència”. El passat està fet per recordar-lo, per omplir el futur de finestres i no de murs.

 


Secció realitzada per la poeta Anna Garcia Garay

-Publicitat-