Faralaes, Daniel Rosado. Col·lectiu Lamajara

0
faralaes dansa estruch sabadell

Divendres 13 desembre 2019
Estruch. Sant Isidre, 140
21.00 h
Entrades: 5 € / compra online

Faralaes. Daniel Rosado – Colectivo Lamajara

“Farah” en àrab significa vestit i “lebs”, alegria. “Farah-lebs”, doncs, vol dir “vestit d’alegria”, gairebé com “un flamenc vestit de flamenc”.

A través del llenguatge coreògrafic, Daniel Rosado del Colectivo Lamajara s’endinsa en una exploració antropològica per parlar de la identitat a partir de memòria històrica, tant la que perdura en els llibres clàssics, l’arquitectura, com en els records sensorials de les persones.

Un solo com a posada en escena, presentat per mitjà del llenguatge del cos que s’expressa des de la identitat particular, aquella que només pot ser recuperada des de la memòria, entenent memòria no com el que contenen els llibres d’història oficials, sinó com allò que roman en el sensorial; els sentits, el gust, la gestualitat, les olors, guirigall i els costums.

El projecte s’emmarca en una revisió de la cultura andalusa (com podria haver estat qualsevol altra) i en com aquesta influeix en la mateixa idiosincràsia; tornar a vincular-se a l’imaginari de l’origen per reconèixer l’extraordinari, des d’aquesta part que ha estat negada i invisibilitzada.

Faralaes pren la celebració, entesa com a ritual de conseqüent transformació, com a forma d’expressió per visitar des d’una altra perspectiva els espais emocionals pels quals travessa un cos o el cos col·lectiu. I es permet indagar des de l’íntim al social, des de l’animal al racional, des del tumult a la solitud, de la litúrgia de la vida a la mort.

-Publicitat-