Jo. Dona. A Lili Elbe. Marta Carrasco a l’Estruch

0
jo. dona lili marta carrasco estruch sabadell

Dissabte 7 de març 2020
Estruch. Sant Isidre, 140
21.00 h
Entrades: 10 € / compra online

Jo. Dona. A Lili Elbe.

Lili Elbe, nascuda a Dinamarca a finals de segle xix, va ser una de les primeres persones a sotmetre’s a una cirurgia de reassignació de sexe. Pintora d’èxit considerable, va morir l’any 1931, tres mesos després d’una operació de trasplantament d’úter. Després de Perra de nadie, el seu comiat com a ballarina de solos, la coreògrafa Marta Carrasco, guardonada amb el Premi Nacional de Dansa de Catalunya l’any 2005, ret el seu particular homenatge a Elbe amb un muntatge que barreja dansa i teatre. Una peça que se centra en l’instant que ho va canviar tot: el primer cop que Lili Elbe es va vestir de dona.

“Aquest homenatge és per a tu Lili, per obrir un camí gairebé impossible d’imaginar.
Per ser la primera. Per no rendir-te. Per fer feliç a tanta gent. Per no perdre mai el somriure. Per a tu”. Marta Carrasco

1882. Dinamarca
“Tot va començar com un joc. M’hi oposava des del principi. Hagués fet qualsevol cosa per
la meva estimada Gerda, i ho vaig fer. Ningú era conscient del que estava a punt de passar.
Aquella va ser la meva experiència vital més autèntica. Vaig submergir-me en un món aliè a mi. Deixant de ser, en aquell instant, l’home que jo creia que era. La sensació de plenitud no es pot explicar en paraules. No era conscient del simbolisme d’aquest esdeveniment. M’ho vaig jugar tot, sense importar el preu a pagar. Aquell instant ho canviaria tot per sempre”. Lili Elbe

Fitxa artística

Direcció artística: Marta Carrasco i Manel Quintana
Interpretació: Marta Carrasco i Albert Hurtado
Disseny de llums: Quico Gutiérrez
So: Joan Valldeperas
Vestuari: Pau Fernández
Escenografia: Marta Carrasco i Pau Fernández

-Publicitat-