El que podràs veure a la nova temporada cultural a Sabadell

0
jerusalem temporada cultural sabadell
  • La Rambla de les floristes”, ”Jerusalem“, “Set of sets”, “Around the world”, Las MigasOvella Xao, entre d’altres, a la nova temporada dels teatres municipals de Sabadell
  • Sergio Dalma celebra els seus 30 anys de trajectòria musical al Teatre La Faràndula (3 i 4 d’octubre)
  • Entrades i abonaments ja a la venda per a la programació de gener a juny de 2020
“Jerusalem” amb Pere Arquillué i “La Rambla de les Floristes”, plats forts

El mes de gener, Joventuts Musicals de Sabadell i la Coral Belles Arts presenten un concert
relacionat amb la màgia i amb Joan Brossa (24 de gener, al Principal) i l’Orquestra Simfònica del Vallès estrena el concert El piano de Beethoven (31 de gener, Faràndula).

Al febrer, l’OSV presenta El Carnaval dels animals (2 febrer, Faràndula), un espectacle familiar amb la col·laboració de Brodas Bros–, el 14 de febrer Joventuts Musicals de Sabadell presenten el concert de cambra Cantata del Pedraforca al Teatre Principal i els Amics de l’Òpera estrenen La Traviata (19, 21 i 23 de febrer). Pel que fa a
les arts escèniques, dos espectacles d’èxit es representaran al Principal: La rambla de les floristes, la producció del TNC del text de Josep Maria de Sagarra, protagonitzat per Rosa Boladeras (9 de febrer), i Set of sets, una coreografia de Guy Nader i María Campos que combina la dansa contemporània amb l’acrobàcia i la precisió matemàtica.

El mes de març The Penguins ens porten un concert Reagge per a xics a La Faràndula (1 de març), un espectacle musical per a tots els públics i basat en la música popularitzada per Bob Marley, el reggae, i l’ska. El 8 de març, el Teatre Principal acollirà el concert Sabadell més música, de la Cobla Simfònica. La Joventut de la Faràndula recupera el seu exitós muntatge El préssec gegant, (dies 7, 8, 14 i 15).

El 14 de març arriba al Principal un dels èxits del passat festival Grec, que després de fer temporada al Teatre Romea inicia la gira per Catalunya: Jerusalem, un text de Jez Butterworth dirigit per Julio Manrique i protagonitzat per Pere Arquillué.

El 20 de març al Principal, concert de cambra interpretat pel baríton Enric Martínez-Castignani i el pianista i compositor Albert Guinovart. Mozart a Praga de l’Orquestra Simfònica del Vallès (Faràndula, 27 de març), i finalment el concert de Las Migas, el quartet femení que porta el flamenc contemporani per tot el món (Principal, 28 de març).

El 3 d’abril concert de cambra del Trio Ludwig al Principal. El 4 d’abril, Brodas Bros omplirà La Faràndula amb Around the world, un prodigi de danses urbanes, llums i videomapping, inspirat en els viatges que la companyia ha fet portant la dansa per tot el món. El 5 d’abril el sabadellenc Ramon Madaula tornarà al Principal amb Els Brugarol, una comèdia sobre la família escrita i protagonitzada per ell mateix juntament amb Estel Solé i Jaume Madaula.

El 18 d’abril, la música d’Ovell Xao omplirà el Principal, formació sabadellenca que s’acomiada del públic després de 3 discos i 10 anys tocant junts, amb un espectacle titulat Xao, Ovella. El 25 d’abril, la gran gala de la dansa que presentarà l’Esbart Dansaire de Sabadell. Finalment, el 29 d’abril s’estrenarà Macbeth, l’òpera de Verdi basada en la tragèdia homònima de Shakespeare (29 d’abril, 1 i 3 de maig, a La Faràndula).

El mes de maig s’iniciarà amb la trobada de corals a La Faràndula. El 15 de maig la
música de cambra sonarà al Teatre Principal, amb el concert organitzat per Lieder
Càmera. La Joventut de la Faràndula estrenarà el dia 16 el musical Aladí, una gran producció dirigida per Joan Bta. Torrella i Míriam Sànchez, amb música d’Oriol Padrós i coreografia de Montse Argemí, que es podrà veure també els dies 17, 23 i 24 de maig. El mes s’acabarà el 29 de maig amb el concert dedicat a La novena de Beethoven de l’OSV.

Finalment, el 5 de juny, Quim Masferrer portarà el seu espectacle Bona gent a La Faràndula. Inspirat en la seva experiència visitant els pobles més petits de Catalunya per al programa de TV3, Masferrer ha creat un espectacle que canvia cada dia: es dedica a parlar i entrevistar els espectadors i, en acabat, fa un monòleg “personalitzat” sobre el públic d’aquell dia. No cal dir que el seu monòleg s’acabarà amb el ja clàssic: “Gent de Sabadell… sou molt bona gent!”.

Circ a La Vela de Ca l’Estruch

Set espectacles de companyies residents procedents de diferents països que tenen l’acrobàcia com a disciplina estrella i un mirada sobre el gènere, més o menys implícita, com a temàtica en la majoria d’espectacles.

Enceten la temporada els francesos Si Seulement (María del Mar Reyes i Hugo Ragetly), que presentaran Ven (24 de gener), un duet de perxa xinesa en comú, malabars i verticals. Els cinc homes del la companyia madrilenya Nueveuno exploraran masculinitats alternatives a Suspensión (28 de febrer), un espectacle de malabars i manipulació d’objectes. Kolectivo Kónica, format per cinc artistes del País Basc, mostraran La punta de mi nariz (14 de març), un espectacle dirigit per Francesca Lisia (Cia Eia), que desplega un joc d’encaixos i miralls, a través d’acrobàcies.

La companyia colombiana Dospuntos FIHIZHKÁ (15 maig) convida a un món
oníric per mitjà de de moltes disciplines circenses –malabars, acrobàcies, verticals i
perxa xinesa–, que s’inspira en el mestissatge cultural de Colòmbia –indígena, africana i
espanyola– en plena conquesta colonial espanyola. El públic coneixerà els artistes de
circ de demà a Experiments (23 de maig) de l’escola de circ Rogelio Rivel, una
producció creada i interpretada pels estudiants d’aquest centre de referència. I la
temporada clourà amb el col·lectiu més jove: Ino Kolectiv, un grup format per set noies
de diferents països que presentaran INO (30 de maig), una peça d’acrobàcies que
desafia la mateix disciplina a través de la mirada de gènere.

Dansa i teatre a l’Estruch

L’Institut del Teatre convoca el Premi de Dansa per impulsar el talent coreogràfic dels graduats al centre i el 8 de febrer veurem les creacions dels quatre finalistes: (Un)
Certain Journey de Sivgin Dalkilinc, Jellyfish d’Ana Borrosa, Meohadim de Jacob
Gómez i Lua d’Andrea Jiménez. A finals de març, la jove companyia Fre3 Bodies, dirigida per Nicholas Ricchini i Nadine Gerparger, presentarà Press Play (21 de març), un tríptic de
coreografies creades per Nadine Gerspacher, Jorge Crecis i Jos Baker, peces
interpretades per quinze joves ballarines.

En el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la coreògrafa Marta
Carrasco, guardonada amb el Premi Nacional de Dansa de Catalunya l’any 2005, ret el
seu particular homenatge a Lili Elbe (7 de març) amb un muntatge que barreja dansa i
teatre. Dies mentits (21 de febrer). Escrit i dirigit per Marta Aran, és un monòleg que parla dels tabús de les relacions sexuals, interpretat per Laia Salvador i dirigit al públic adolescent i jove. Lapònia (27 de març), una comèdia brillant escrita i dirigida per Cristina Clemente i Marc Angelet sobre la veritat i la mentida, interpretada per un gran quartet
d’actors: Roger Coma, Elena Fortuny, Meritxell Calvo i Manel Sans.

Propostes de companyies sabadellenques residents a l’Estruch

La comèdia negra Arsènic i puntes de coixí (4 d’abril); Una jornada
particular (17 d’abril), una adaptació teatral escrita per Jordi Alsina, i No em diguis
Reina (30 d’abril), una proposta d’Emili Corral que conjuga el text amb la dansa
integrada (moviment escènic), les arts plàstiques i les dramatúrgies de la imatge, per
submergir el públic dins d’un univers boig i delirant.

-Publicitat-