Real fake. La realitat versus la ficció

0
real fake estruch sabadell

Divendres 13 desembre 2019
Estruch. Sant Isidre, 140
19.00 h
Entrada lliure

Real Fake

Una reflexió sobre la manipulació mediàtica-informativa actual: la realitat versus la ficció.

A càrrec de Clara Cirera, Raffaella Menchetti i Sara Serrano

Els llenguatges performatius i audiovisuals són la base de treball d’aquest projecte interdisciplinari. El projecte neix el 2016 a partir d’una idea original d’Andrea Kunkl i la col·laboració de Raffaella Menchetti: realitzar un fals documental. El material audiovisual consistia en dur a terme entrevistes a peu de carrer (a Milà i a Roma) a gent d’edats i classes socials diverses sobre temàtiques actuals prèviament manipulades per l’equip. El to de documental seriós donava legitimitat a la informació falsa i fins i tot absurda que es difonia. Després d’aquest estudi, Clara Cirera i Raffaella Menchetti continuen en la seva recerca sobre l'”artifici de la realitat”. En la seva segona residència a l’Estruch, bona part de la seva creació es basa en una taller amb un grup de gent local, per abordar les temàtiques del territori, i que participarà en la performance escènica. Clara Cirera, Raffaela Menchetti i Sara Serrano comparteixen un bagatge en arts escèniques i arts digitals aplicades a les noves dramatúrgies.

/re·a.li·dad/

sustantivo femenino

1. Concepto fundamental que exprime un compendio de la cualidad de cada cosa en cuanto a “es”, en sentido objetivo o subjetivo. “el problema del conocimiento de la realidad”

2. Cada cosa real o la suma de todas las cosas reales (contrario de invención, sueños, posibilidad, imaginación, etc.): el arte como imitación de la realidad; la realidad romanesca, expresión usada para subrayar la “incredibilidad”de hechos realmente sucedidos.

-Publicitat-