Francesc Garriga Barata (Sabadell, 1932 – Sant Cugat del Vallès, 2015)

la capsa dels desitjos,
rebenta-la.
descorda el cos,
sacseja els tarongers.
que aromin el barranc de tots els dubtes.

mil sons de molsa,
llençols de tot amb sedes de no-res.

Desembre. Esgarrapem la llum de la tarda, ara que la nit s’avança amb un badall llarg que s’estén per les hores amb una carícia de mans fredes. La fosca ens estova el gest, la pell, la cuirassa, i alguns busquem poemes per fer-ne barricada. Enyorem versos nous de poetes que ja no hi són: el consol, però, el trobem entre les pàgines de llibres que els tornen a la vida, una i altra vegada. Francesc Garriga viu a “Cosmonauta”, l’antologia publicada per LaBreu Edicions l’any 2017. Un preciós llibre de tapes de color blau intens, com la mirada del poeta sabadellenc.

 

 


Secció realitzada per la poeta Anna Garcia Garay

-Publicitat-