Confiants, orfebreria sonora en ple confinament

0
confiants bernat vivancos auditori barcelona
Confiants

Es tracta de l’única obra per a gran orquestra encarregada, escrita i enregistrada durant el confinament.

confiants vivanvos auditori

Bernat Vivancos rep un encàrrec particular

“En ple confinament, vaig rebre l’encàrrec de L’Auditori per compondre, en la major rapidesa possible, una obra per a gran orquestra, amb la finalitat de fer un vídeo amb tots els músics tocant l’instrument des de casa. Proposta suggestiva, a nivell sonor digne d’orfebreria, on L’Auditori, un cop més, fa gala de la seva aposta per la nova creació, deixant de banda el món musical virtual amb propostes fàcils i poc innovadores.

Per dur-lo a terme, de seguida vaig tenir en compte la massa orquestral, la suma d’instruments de l’orquestra que s’anirien agrupant al llarg de l’obra, a fi de poder percebre des de la individualitat fins al gran conjunt. De curta durada (3 minuts), i responent a les necessitats del projecte: efectiva, dinàmica, amb un treball solístic, cambrístic i orquestral, amb moltes capes sonores, i, evidentment, sense traïr el meu estil compositiu. Una partitura gegant per a 70 músics, amb 51 veus independents, on el treball textural es multiplica, fins a un tutti agermanat: de l’interior de les cases a l’exterior de les terrasses i balcons, de la trompeta solista a la gran família. Uns músics, confinats, però sobretot, “Confiants”, que surten a l’exterior per tocar per a la seva ciutat”. Bernat Vivancos

 

Vídeo realitzat per Marc Cuscó, d’Escafior Films.

-Publicitat-