Laia Prat (Barcelona, 1982)

Aquell dia
érem tu i jo,
agitant-nos amb follia.
Quatre cames, quatre braços,
les extremitats:
quaranta dits buscant-se,
dues pells,
més de tres-cents racons sublims, unes carícies,
la voluntat
de metamorfosar-nos.

Avui, però,
hem mudat les nostres pells,
i hem deixat abandonats tots els records
a qualsevol margera.

La poeta de Sant Quirze del Vallès Laia Prat va presentar el seu darrer llibre, Bestiari (Edicions de 1984), amb què va aconseguir el Premi Ventura Ametller d’enguany, el passat dijous 27 d’octubre a la Llar del Llibre de Sabadell. Un llibre singular en què Prat ordena les “seves bèsties” sota la peculiar classificació dels animals escrita per José Luis Borges. Un exercici d’imaginació desbordant en el qual trobem tot allò que hi ha d’humà en els animals, i què hi ha d’animal en els éssers humans, entre altres coses. Com a mostra us deixem La bèstia, on Laia Prat ens parla de l’amor i del desamor en un sol poema.

Secció realitzada per la poeta Anna Garcia Garay
-Publicitat-