Subscriure's a Weekand
Recomana Weekand
Núm. 391 | Del 29 de maig al 4 de juny de 2017
Portada número 391

ESPÈCIES D'ESPAIS

Al Parc Natural dels Ports hi ha la primera casa d'un projecte anomenat Solo Houses. La signa l'estudi Pezo Von Ellrichshausen, experts en dissenyar solucions arquitectòniques poètiques en localitzacions remotes. La idea de l'empresari Christian Bourdais és encarregar segones residències úniques, als millors arquitectes internacionals, en localitzacions naturals excepcionals. Cases mirador des d'on les categories d'espai-temps semblen prendre una nova dimensió. El temps, noció sense referència, incopsable, intangible, immaterial, indisociable del devenir còsmic impacable (nit-dia, estiu-hivern), diu Georges Perec al seu Espècies d'espais. L'espai, continua, una dimensió, extensió, materialitat, una estructura, disseminació, fragmentació. Tot té lloc en un espai. Tot és l'espai o tot és espai que ocupa un espai. El buit també ocupa el seu lloc. La materia i l'antimatèria. Bona setmana!

Dilluns 29/05
GAO XINGJIAN | ACTES HOMENATGE A ROBERT FERRER
Alliance Française
GAO XINGJIAN | ACTES HOMENATGE A ROBERT FERRER
Adreça: Sant Joan, 35
Dia: dilluns 29 de maig 2017
Hora: 20.00 h
Preu: gratuït

El professor Carles Prado-Fonts ens parlarà de l'obra de l'escriptor xinès i artista Gao Xingjian, Premi Nobel de Literatura, exiliat a a París des del 1988 per la seva oposició al règim comunista del seu país.

EL PROCÉS CREATIU |CICLE POESIA (TERCERA SESSIÓ)
Papers de Versàlia
EL PROCÉS CREATIU |CICLE POESIA (TERCERA SESSIÓ)
Adreça: UES. Salut, 14-16
Dia: dilluns 29 de maig 2017
Hora: 19.30 h
Preu: gratuït

Tercera sessió del cicle de poesia de Papers de Versàlia dedicat al procés creatiu. Cada setmana un autor diferent explicarà com treballa i quina és la seva feina en curs. Avui, Quilo Martínez.

Publicitat Press_start
Dimarts 30/05
7A MOSTRA D'ARQUITECTURA DEL VALLÈS
Biblioteca Vapor Badia
7A MOSTRA D'ARQUITECTURA DEL VALLÈS
Adreça: Tres Creus, 124
Durada: del 30 de maig al 30 de juny 2017
Horari: Dll de 16 a 21 h; dt a dv 10 a 21 h i dss 11 a 20 h
Preu: gratuït

L'ETSAV exposa les obres presentades i seleccionades a la 7a Mostra d'Arquitectura del Vallès, construïdes en les comarques del Vallès Oriental i Vallès Occidental entre els anys 2011 i 2015, període marcat per la crisis econòmica. La mostra també recull un espai anomenat Altres Modalitats, que posa en valor altres pràctiques per realitzar accions a banda de l'edificació i l'urbanisme, i la primera edició del Premi Ciutat de Terrassa a la Millora del Paisatge Urbà.

Dimecres 31/05
MENJA'T EL TARRO | MARTA VERGÉS
La Llar del Llibre
MENJA'T EL TARRO | MARTA VERGÉS
Adreça: Sant Antoni, 20
Dia: dimecres 31 de maig 2017
Hora: 19.00 h
Preu: gratuït

«Els tarros són el pas següent, després dels sucs verds, per estendre l' estil de vida saludable als menjars que fem fora de casa.». Menja't el tarro és un llibre amb 60 receptes realitzades amb aliments naturals, vitals, ecològics i convenients, aquells que vénen directament de la terra.

ASTRONOMIA I BIG DATA: LA CIÈNCIA AMAGADA ENTRE QUANTITATS ASTRONÒMIQUES DE DADES
Agrupació Astronòmica de Sabadell
ASTRONOMIA I BIG DATA: LA CIÈNCIA AMAGADA ENTRE QUANTITATS ASTRONÒMIQUES DE DADES
Adreça: Prat de la Riba s/n
Dia: dimecres 31 de maig 2017
Hora: 20.00 h
Preu: gratuït

Quan pensem en quantitats "astronòmiques" d'informació estem pensant en el que avui dia anomenem "Big Data". L'astronomia sempre ha estat una ciència de Big Data, però en els últims anys han nascut nous reptes per als astrònoms, donat el ràpid augment de la velocitat en què els instruments astronòmics poden produir noves dades. Veurem com es pot fer ciència a partir d'enormes quantitats d'informació i com en el Port d'Informació Científica gestionem i analitzem les dades d'alguns grans projectes d'astrofísica i cosmologia. A càrrec de Nadia Tonello.

Publicitat aj29maig17
Dijous 01/06
SITUACIÓ I PERSPECTIVES SOCIOECONÒMIQUES DEL VALLÈS
Fundació Bosch i Cardellach
SITUACIÓ I PERSPECTIVES SOCIOECONÒMIQUES DEL VALLÈS
Adreça: Indústria, 18
Dia: dijous 1 de juny 2017
Hora: 19.00 h
Preu: gratuït

Es farà una valoració de la situació socioeconòmica actual per apuntar cap a on cal desenvolupar-se a fi de generar ocupació de qualitat, noves especialitzacions...i veure quines necessitats o colls d'ampolla té el Vallès per a evolucionar positivament en aquest sentit. Amb les intervencions d'Andrea Canelo, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Granollers, Miquel Sàmper, tinent d'alcalde de Desenvolupament econòmic, indústria i ocupació de l'Ajuntament de Terrassa i Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa de l'Ajuntament de Sabadell.

LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT MON ONCLE | ESPECIAL REVISEM TATI
Cineclub Sabadell i Alliance Française
LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT MON ONCLE | ESPECIAL REVISEM TATI
Lloc: Cinemes Imperial
Dia: dijous 1 de juny 2017
Horari: Les vacances... 20.00 h / Mon oncle: 22.30 h
Entrades: 6 € /5 € amb bonificacions

Doble sessió especial en homenatge a Robert Ferrer.

Les vacances de Monsieur Hulot: en un balneari de la costa atlàntica, els estiuejants són incapaços d'apartar-se de les seves rutinàries costums urbanes. Fins que arriba Monsieur Hulot amb el seu singular cotxe i trenca la calma estiuenca.

A Mon oncle Monsieur Hulot (Jacques Tati) no té feina, s'ocupa de portar el seu nebot Gérard a l'escola i tornar-lo després a la moderna casa de la seva germana, casada amb monsieur Arpel, que intenta convèncer al seu cunyat que es posi a treballar a la seva empresa de fabricació de tubs de plàstic.

NIT DE JOCS | CONTACTE AMB EL MÉS ENLLÀ
Col·lectiu La Hoguera
NIT DE JOCS | CONTACTE AMB EL MÉS ENLLÀ
Lloc: Micro Cerveseria. Estrella, 93
Dia: dijous 1 de juny 2017
Hora: 21.00 h
Preu: gratuït

Aquest nit jugarem a Mysterium. Ambientat en 1920, hem estat convidats com a vidents a una sessió durant la vigília de Tots Sants a la mansió Warwick, escenari de la terrible mort del llavors majordom ara ja fa 28 anys. Clarament trastornat, l'esperit té records vagues sobre la seva mort. La nostra tasca és reconstruir els esdeveniments d'aquella fatídica nit amb la seva ajuda. Aconseguirem que l'ànima del seu esperit descansi en pau?

Nit de jocs és una activitat dedicada als jocs de taula oberta a tothom.

Divendres 02/06
LLIBRE DELS PASSATGES | JORGE CARRIÓN
Librerío de la Plata
LLIBRE DELS PASSATGES | JORGE CARRIÓN
Adreça: Sant Jaume, 8
Dia: divendres 2 de juny 2017
Hora: 20.00 h
Preu: gratuït

Els passatges són espais màgics i rituals, laboratoris de la cultura i de la tècnica. A Barcelona n'hi ha prop de 400. El Jorge Carrión ha viatjat per tots ells, els ha estudiat, els ha llegit, per accedir a una dimensió de Barcelona que no havia estat explorada fins ara. Inspirat per Walter Benjamin i Italo Calvino, l'autor fa dialogar la seva ciutat amb tota la resta de ciutats.

LA BELLA DORMENT + VÉRTIGO
Orquestra Simfònica del Vallès
LA BELLA DORMENT + VÉRTIGO
Lloc: Teatre La Faràndula. República, 33
Dia: divendres 2 de juny 2017
Hora: 21.00 h
Entrades: 14, 22 i 26 € / compra online

L'Orquestra Simfònica del Vallès teixeix un fil argumental -la mort per amor- per agermanar òpera, cinema i ballet. Posat negre sobre blanc vol dir que interpretarà obres de Richard Wagner, Bernard Herrmann i Piotr I. Txaikovski. Herrmann va trobar la inspiració en Tristany i Isolda de Wagner per crear la banda sonora de l'obra mestra del director de cinema Alfred Hitchcock, Vértigo, i Txaikovski va posar música al son mortal d'un segle de la Bella Dorment. Completa el programa el Concert per a violí de Txaikovski, interpretat pel qui va ser concertino de la Filharmònica de Berlín, Kolja Blacher.

ALBERT FREIXAS
EstruchBar
ALBERT FREIXAS
Adreça: Sant Isidre, 140
Dia: divendres 2 de juny 2017
Hora: 21.30 h
Preu: gratuït

Albert Freixas mostrarà com és Oopalana, el seu nou disc en solitari, després de la dissolució dels sabadellencs iX! Una col·lecció de cançons en anglès, on la seva proposta de directe dels últims anys, mitjançant els loops de guitarra i veu i la improvisació, pren forma física i es destil·la cap a un estil únic i característic.

COR NOU | ELENA GADEL
UiU Promotors
COR NOU | ELENA GADEL
Adreça: Sant Maties, 5
Dia: divendres 2 de juny 2017
Hora: 22.00 h
Entrades: 15 € / compra online

La cantant i actriu Elena gadel publica el seu segon disc en solitari: Delicada. "Un treball sincer que respira de les seves arrels flamenques i traspua l'elegància i la calidesa d'una manera de sentir sense filtres".

Elena Gadel, veu; Pau Figueres, guitarra; Toni Pagès, percussió i Guillermo Prats, contrabaix

Dissabte 03/06
TOT MODA |DESFILADES INCLUSIVES
Andi Down Sabadell
TOT MODA |DESFILADES INCLUSIVES
Lloc: Antic Mercat de Sant Joan. Plaça de Sant Joan
Durada: dissabte 3 i diumenge 4 de juny 2017
Horari: desfilada: ds: 18 h / dg: 12 h / outlet i tallers: ds: de 12 a 20h / dg: de 10 a 14h
Preu: gratuït

Tot Moda és una desfilada inclusiva, de moda de primavera, estiu, realitzada per infants, joves i adults amb la síndrome de Down i sense, en la que participaran també germans, pares i mares, amics i amigues. Tot Moda també són tallers de maquillatge, decoració d'unlges, pentinats i trenes, polseres, collarets. Tot Moda és també un outlet solidari de primeres marques. Roba, calçat i complements per a dona, home i infants.

Organitza: Andi Down Sabadell

Hi participen: Castañer, Art Kids, Eli, Surkana, U2BS, Camper, Pikolinos, El naturalista, Sita Murt, Punto Blanco, Tentazioni, Wonders, Tutto picolo, Busquets, Boboli, Unisa, Aro, Adolfo Dominguez, Fundació Kiabi i Viena.

BRODAS JUNIOR 1.1
L'Estruch
BRODAS JUNIOR 1.1
Adreça: Sant Isidre, 140
Dia: dissabte 3 de juny 2017
Hora: 21.00 h
Preu: 5 € / compra online

Brodas Bros ha impulsat la creació d'una companyia de joves a la qual vol transmetre els seus coneixements sobre dansa i cultura urbana, i també sobre la professió artística en general. Ara presenten el treball realitzat al llarg de tot el curs amb un grup de 18 joves entre 10 i 16 anys i ho fan en forma d'espectacle, que aplega diferents coreografies i improvisacions. Els joves han pogut viure tot el procés creatiu des del minut zero per experimentar el que significa bastir tot un muntatge escènic i conèixer els passos a seguir i les dificultats a superar.

THE GREATEST CYCLING DAY | 12 HORES CYCLING
Todos contra la Histiocitosis, El sueño de Aaron i Cors Lluitadors de Duchenne
THE GREATEST CYCLING DAY | 12 HORES CYCLING
Adreça: Parc Catalunya
Dia: dissabte 3 de juny 2017
Hora: de 9 a 22.00
Inscripcions: web

Un gran esdeveniment esportiu de llarga durada que té per objectiu la recaptació de fons per a la investigació de tres malalties minoritàries: Histocitiosis, Atrofia muscular espinal (AME) i distròfica Muscula de Duchenne. Dotze hores ininterrompudes, 100 bicicletes a disposició, 1.200 persones participants que possibilitaran que cap d'aquestes bicicletes quedi parada, per aquesta causa solidària. Hi haura actuacions de ball, colles de dracs i diables, performances de Star Wars, batukada, animacions. Un espectacle de música i color amb 50.000 wats de so.

EL PRIMER HOME | LECTURA DE TEXTOS D'ALBERT CAMUS
Alliance Française
EL PRIMER HOME | LECTURA DE TEXTOS D'ALBERT CAMUS
Adreça: Sant Joan, 35
Dia: dissabte 3 de juny 2017
Hora: 20.00 h
Preu: gratuït

Lectura de textos d'Albert Camus a càrrec dels actors Rosa Renom i Jordi Boixaderas, amb l'acompanyament de Jordi Alavedra a l'acordió. Forma part dels actes d'Homenatge a Robert Ferrer.

66ºN L'ÀRTIC COM MAI L'HAS VIST
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
66ºN L'ÀRTIC COM MAI L'HAS VIST
Adreça: c. D'En Font, 25
Durada: del 3 al 30 de juny 2017
Horari: Dt a dv 17 a 20:30 h. / Ds 11 a 14 h i 17 a 21 h. / Dg, 11 a 14 h. / Dll i festius tancat.
Preu: gratuït

El fred, la tundra, la geografia i la fauna de l'Àrtic més europeu a través de la mirada de tres fotògrafs de natura i viatges. L'àrtic no és tot paisatges plans i gelats per els que passegen els ossos polars. Per sobre dels 66° nord també hi ha una gran varietat en tipus de relleu, flora i fauna. Des de la tundra àrtica de Sarek fins a les platges de les Illes Lofoten. Des de la solitud dels penya-segats de Hornstrandir fins al gèlid llac Inari. Des de la guineu àrtica a l'ós bru, els autors han compartit el paisatge amb el fred, la fauna salvatge, el Sol de mitjanit i les Llums del Nord. Exposició col·lectiva, dels fotògrafs Alberto Gonzàlez, Tato Rosés i Marta Bretó. Dins del Festival de Natura de Sabadell L'Esguard.

STAND BY
L'Alternativa Teatre
STAND BY
Adreça: Marià Aguiló, 22
Dia: 1, 2, 3 i 4 de juny 2017
Horari: Dj i dv: 22:00h / Ds: 19:00 h i 22:00h (doble funció) / Dg: 19:00h
Entrades: 10 € / excepte dijous taquilla inversa / reserva online

"Stand by" és la situació en el qual es troben un guionista d'exit amb un passat difícil, una jove actriu sense gaires escrúpols, un actor propens a les adiccions, una dona sense res a perdre i un home de negocis disposat a tot per assolir els seus objectius. Els protagonistes d'aquest musical hauran de fer un pas endavant per canviar el futur de les seves vides.

Repartiment: Antonio Ramírez / Albert Navarro, Alba González / Núria G. Ponce de León, Albert Navarro / Alex Marzo, Ariadna Clapés / Marta Rodrigo

Veus en off: Enric López, Roser Sala, Marc Serra i Abert Casas

Text: Gemma de la Rosa

Ajudant de direcció: Albert Navarro

Direcció vocal: Antonio Ramírez

Direcció coral: Antonio Ramírez i Gemma de la Rosa

Direcció escènica: Gemma de la Rosa

Producció Esbart Barcino

LITTLE BITS I ROBOTS EN 2D | MINI INNOVA
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
LITTLE BITS I ROBOTS EN 2D | MINI INNOVA
Adreça: c. D'En Font, 25
Dia: dissabte 3 i diumenge 4 de juny 2017
Horari: 11.30 h
Inscripcions: 10 € / + info a la web

Littble Bits és un taller per apropar-nos a l'electrònica creativa i experimentar de manera molt senzilla, sense necessitat de soldadures ni programació. Tot creant des de joguines elèctriques fins a instruments musicals amb sintetitzadors, i molts altres invents que siguem capaços d'imaginar.

A Robots en 2D treballarem amb unes figures robòtiques dibuixades en paper que porten integrat l'esquema d'un circuit elèctric senzill. Els infants podran acolorir les figures i gràcies a l'ús pintura conductiva donarem vida al circuit, al qual hi connectarem els components electrònics necessaris per encendre un llum led, que també quedarà incorporat al dibuix.

MARE CORATGE I ELS SEUS FILLS
Teatre El Ciervo
MARE CORATGE I ELS SEUS FILLS
Adreça: Viladomat, 26
Dia: dissabte 3 i diumenge 4 juny 2017
Hora: ds: 22.00 h / dg: 18.00 h
Entrades: 9 € a taquilla / 7 € Atrapalo

Mare coratge i els seus fills ens trasllada a Alemanya, a la Guerra dels trenta anys. Anna Fierling és una astuta venedora que viu de fer negoci amb les desgràcies alienes, trient partit del dolor humà i de la guerra. Superada per la situació, començarà a prendre decisions equivocades i haurà de pagar un preu molt alt, els seus tres fills. Una obra de Bertolt Brecht, que té per objectiu fer una crítica voraç de la copdícia de l'ésser humà, fins i tot en situacions de guerra.

Diumenge 04/06
PLAYING PIANO: DE CHOPIN A LENNON | ADOLF PLA
UIU Promotors
PLAYING PIANO: DE CHOPIN A LENNON | ADOLF PLA
Adreça: Sant Maties, 5
Dia: diumenge 4 de juny 2017
Hora: 19.00 h
Entrades: 15 € / compra online

Adolf Pla ens ofereix un recorregut pianístic per alguns dels temes musicals més emblemàtics. De Chopin a Lennon o de Ravel a Gardel, composicions tant del món de la música clàssica com del Pop. L'artista, malgrat utilitzi diferents formes, pretén compartir sentiments que, al cap i a la fi, són comuns i viscuts en tots els temps: amor, llibertat, alegria, enyorança?

El Poema
CONFIGURATION DU DERNIER RIVAGE
Michel Houellebecq (Saint-Pierre, illa de La Reunió, 1956)
CONFIGURATION DU DERNIER RIVAGE
Informació: secció realitzada per la poeta Anna Garcia Garay
 • Être un petit chien blanc qui court sans se lasser après la même branche,
 • Ou un vieux prêtre noir qui dit sans pleurnicher la messe du dimanche:
 • Bref avoir une foi, minuscule ou sublime, un ensemble de gestes
 • Comme une danse idiote, nous dirons le pas turc, une danse modeste
 • Qu'on danse sans effort, minime apprentissage, très peu de réflexion:
 • Atteindre le bonheur immobile et cyclique de la répétition.

 • Ésser un gosset blanc que corre sense cansar-se darrere la mateixa branca,
 • O un vell sacerdot negre que diu sense lamentar-se la missa de diumenge:
 • En resum, tenir fe, minúscula o sublim, un conjunt de gestos
 • Com una dansa idiota, diguem-ne el pas turc, una dansa modesta,
 • Que es balla sense gaire esforç, mínim aprenentatge, molt poca reflexió:
 • Aconseguir la felicitat immòbil i cíclica de la repetició.

L'Editorial Anagrama publica el darrer poemari de Michel Houellebecq, escrit el 2013, “Configuración de la última orilla” (2016) on l'autor francès ens ofereix el seu particular punt de vista -cru, directe, sense floritures ni convencions- sobre temes que es deriven de l'observació i reflexió sobre el seu voltant i el seu món interior. Tot plegat dona lloc a un llibre ple de versos sincers, polèmics i colpidors, sensacions a les quals Houellebecq ja ens té acostumats però que no deixen mai indiferent.

La notícia de la setmana
SABADELL COMPTARÀ AMB 14 BUSOS HÍBRIDS AL 2018
Societat
SABADELL COMPTARÀ AMB 14 BUSOS HÍBRIDS AL 2018

Sabadell vol renovar la seva flota de busos i vehicles municipals per fer-los més respectuosos amb el medi ambient. Per aquest motiu, l'any 2018 Transports Urbans de Sabadell (TUS) comptarà amb un total de 14 busos híbrids que reduiran l'impacte en matèria d'emissions a l'atmosfera. A més, l'Ajuntament renovarà part de la flota dels vehicles municipals, alguns dels quals tenen una antiguitat de més de 20 anys.

La millora s'emmarca en la renovació pressupostària municipal, que permet destinar 3,2 milions d'euros a millores en matèria de mobilitat. “Sabadell té una contaminació atmosfèrica molt elevada, hem vist com diversos estudis apunten que més d'un 30% de la població viu en àmbits on l'aire és pobre, això significa que cada dia unes 60.000 persones respiren aquest aire, sobretot en les zones més transitades”, explica el primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga (continuar llegint)

Subscriure's a Weekand
Recomana Weekand
Donar-se de baixa

Weekand vol ser un referent cultural a Sabadell. Una eina indispensable per qui té inquietuds i ganes de fer coses. Una agenda imprescindible per no perdre's el millor que es faci a la ciutat. Weekand és una agenda setmanal gratuïta que t'ofereix una selecció de les propostes culturals més interessants.

..........................................................

Envia'ns informació

Si el què vols és fer-nos arribar informació d'alguna activitat cultural perquè surti publicada a Weekand, envia textos complets i fotografies a activitats @ weekand.net

Anuncia't a Weekand

Contacta amb weekand @ weekand.net / Tel.937272000

Weekand és un mitjà de difusió independent.

............................................................

T'has subscrit i no reps l'agenda al correu?

Comprova que:

1. Hagis escrit el correu correctament. Fés la prova. Subscriu-te de nou. Si el correu ja està donat d'alta et dirà que està repetit. Si et permet fer la subscripció és que no l'havies entrat bé.

2. Si no has rebut el correu d'activació mira que no hagi anat a la carpeta d'spam! Posa bondia @ weekand.net a la teva llista de contactes.

3. Envia'ns un correu!

Avís legal

Aquesta web pertany a Weekand, SCP. Tots els continguts que apareixen en aquesta agenda han estat creats per Weekand o cedits per tercers. Weekand no es fa responsable dels continguts i/o productes o serveis ofertats a les pàgines de publicitat ni per altres pàgines a les quals es pugui accedir mitjançant enllaços. Tampoc es fa responsable de possibles canvis de programació ni d'errors en la informació proporcionada per tercers.

Crèdits

Realització, edició i fotografia: Gemma Cascón

Disseny: Fecunda, col·lectiu de comunicació

Programació: KS Interactivos