Subscriure's a Weekand
Recomana Weekand
Núm. 378 | Del 27 de febrer al 5 de març de 2017
Portada número 378

LA NORMALITAT

“No pots ser com tothom?” diu una mare al seu fill petit. I el nen es pregunta què vol dir com tothom. I la mare no només li està parlant de normativitat, d'ordre, d'acceptació, sinó d'incomoditat, de vergonya, d'expectatives (no ets com voldria que fossis). Perquè la raresa incomoda, desorienta, ens fa perdre el referent que havíem après i que forma part d'una majoria. Perquè parteix d'un acte de comparació, del nosaltres en relació als altres. Quins són els límits dels “bons” comportaments? D'allò que és apropiat. I més enllà, quins són els límits de la lucidesa?. Quan una persona segueix els patrons de conducta establerts és acceptada i acollida pel seu entorn, diu la periodista Irene Orce, i continua, fins i tot es considera que la salut mental consisteix en adaptar-se als paràmetres convencionals d'una societat sense importar si aquesta està sana o malalta. Bona setmana!

Dilluns 27/02
5150 RUES DES ORMES (2009) | ÉRIC TESSIER
Alliance Française i Festival de Cinema de Terror de Sabadell
5150 RUES DES ORMES (2009) | ÉRIC TESSIER
Adreça: Sant Joan, 35
Dia: dilluns 27 de febrer 2017
Hora: 20.00 h
Preu: gratuït

Yannick, estudiant de cinema, pateix un accident de bicicleta i demana ajuda a la residència de la família Beaulieu. El padre de família no el podrà deixar marxar quan Yannick descobreixi el secret que s'amaga en aquesta casa. Interessant proposta del desconegut director Éric Tessier que, amb una idea aparentment senzilla aconsegueix crear un film intrigant que atrapa des del primer minut.

Dimarts 28/02
CIUTAT, CULTURA I LITERATURA A SABADELL AL PRINCIPI DEL SEGLE XX
Fundació Bosch i Cardellach
CIUTAT, CULTURA I LITERATURA A SABADELL AL PRINCIPI DEL SEGLE XX
Adreça: Indústria, 18
Dia: dimarts 28 de febrer 2017
Hora: 19.00 h
Preu: gratuït

Aquest estudi explora el procés d'expansió del Noucentisme cap a altres «segones ciutats» i pren com a camp d'investigació la literatura de la ciutat de Sabadell, entre 1910 i 1923 aproximadament. S'hi estudien les relacions centre-perifèria i els efectes d'irradiació del projecte de vertebració cultural gestat a Barcelona. La recepció del moviment a Sabadell és possible gràcies als joves escriptors que, aplegats al voltant del 'Diari de Sabadell' i estretament connectats amb els ideòlegs noucentistes del cap-i-casal, conformen el «Primer Grup del Diari». Amb el 'Diari' com a principal plataforma d'actuació, introdueixen les noves tendències de la poesia catalana, tradueixen models europeus, fan seu el tipus d'assaig popularitzat per Eugeni d'Ors, construeixen una crítica basada en criteris moderns, engeguen publicacions i organitzen actes culturals que funcionen com a difusors de l'ideari i les estètiques del moviment.

MOSTRA IL·LUSTRADA DE TERROR DE SABADELL
Acadèmia de Belles Arts
MOSTRA IL·LUSTRADA DE TERROR DE SABADELL
Adreça: Passeig Manresa, 20
Dia: dimarts 28 de febrer 2017
Hora: 18.30 h
Preu: gratuït

En motiu del 6è Festival de Cinema de Terror de Sabadell, l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell en col·laboració amb l'escola Joso de Sabadell i el col·lectiu Bafarada! realitza una exposició amb dibuixos seleccionats de 30 alumnes de l'escola, tots ells amb la temàtica "terror".

EL BOSC DE CAN DEU + PRESS START |EXPOSICIONS ESPAI CULTURA
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
EL BOSC DE CAN DEU + PRESS START |EXPOSICIONS ESPAI CULTURA
Adreça: C. D'en Font, 25
Horari: De dimarts a divendres, de 17 a 20.30 h. / Dissabte, d'11 a14 h i de 17 a 20.30 h. Diumenge, d'11 a 14 h. /Dilluns i festius tancat.
Preu: gratuït

El Bosc de Can Deu. El temps de la natura. Una exposició sobre els efectes de les ventades de desembre de 2014 al bosc de Can Deu que explica amb detall el pla de recuperació que la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 està duent a terme i ajuda a entendre les dificultats que planteja un procés com aquest, inevitablement lent, que requereix anys d'esforç i persistència.

Press Start. Una exposició inèdita i de producció pròpia, que ens relata la història del videojoc amb una mirada a la interacció, reflexionant sobre el videojoc com a bé cultural i eina pedagògica. La interacció és una característica inherent dels videojocs i la peça fonamental de la jugabilitat.

PEDRES AL CAMÍ DE VÍCTOR PANICELLO | PRESENTACIÓ DE LLIBRE
La Llar del Llibre
PEDRES AL CAMÍ DE VÍCTOR PANICELLO | PRESENTACIÓ DE LLIBRE
Adreça: Sant Antoni, 20
Dia: dimarts 28 de febrer 2017
Hora: 19.30 h
Preu: gratuït

Una novel·la sorgida del treball literari de l'autor amb un grup de joves sabadellencs en risc d'exclusió social. Una colla de joves semblant a la que protagonitza aquesta novel·la es va trobar a Sabadell, en el món real, i, gràcies a Víctor Panicello, va construir la seva història per demostrar que qualsevol vida compta, que tots els forats tenen sortida i que un fracàs no fa un fracassat.

Acompanyaran l'autor, Juli Fernàndez, Alcalde de Sabadell; Ricard Rodríguez, Director de la Fundació MAIN; Glòria Cid, responsable del programa Art for Change de la Fundació “la Caixa”, Joan Sala, director de l'editorial Comanegra i alguns dels coautors del llibre.

Publicitat afsabadell_1
Dimecres 01/03
SOR LUCIA CARAM | CONFERÈNCIA SOLIDÀRIA
Mans Unides
SOR LUCIA CARAM | CONFERÈNCIA SOLIDÀRIA
Lloc: Casal Pere Quart. Rambla, 69
Dia: dimecres 1 de març 2017
Hora: 18.00 h

Lucía Caram (Tucumán, Argentina, 1966) és una monja dominica contemplativa i activista cristiana que fomenta la solidaritat contra la pobresa i viu a Manresa. Allà ha estat promotora de diverses entitats. Ha iniciat la Fundació Rosa Oriol, que ajuda 1.300 famílies desfavorides. Ha impulsat l'espai El costureo, uns horts on dones de diversos orígens tenen feina i destinen verdura fresca al Banc dels Aliments. També ha fomentat la creació el Grup de Diàleg Interreligiós, el Projecte Mosaic de salut mental i un alberg, entre altres entitats. Participa activament als mitjans de comunicació d'àmbit català i espanyol a través, per exemple, del programa Punt de trobada de Ràdio 4 o El suplement de Catalunya Ràdio. Ha publicat l'autobiografia Mi claustro es el mundo. Va rebre el Premi Català de l'Any 2014.

DOMINGO SOLER (1871- 1951) | EL PAISATGISTA SERÈ
Museu d'Art de Sabadell
DOMINGO SOLER (1871- 1951) | EL PAISATGISTA SERÈ
Adreça: Doctor Puig, 16
Dia: dimecres 1 de març 2017
Hora: 20.00 h
Preu: gratuït

Domingo Soler va ser un escenògraf i un pintor conegut sobretot per la seva vessant com a paisatgista i aquarel·lista. Pertany a una generació d'artistes locals que van trobar a Barcelona les oportunitats i l'espai per donar-se a conèixer, gaudint de la dinàmica artística i de les oportunitats de mercat que una ciutat més gran els oferia. Els seus paisatges plàcids i amables, d'una gran correcció tècnica i d'una gran plasticitat, pintats amb una paleta de colors molt controlada però no exempta de brillantor, van seduir el públic barceloní, tant abans com després de la Guerra Civil.

PRELUDI DE LA LLUM. CALDRÀ ACOLLIR LA NIT
Espai FOC Ventura
PRELUDI DE LA LLUM. CALDRÀ ACOLLIR LA NIT
Adreça: Via Massagué, 5-7
Dia: dimecres 1 de març 2017
Hora: 20.30 h
Preu: gratuñit / cal reserva al 93 7251739

Lectura de poemes de Francesc Garriga Barata a càrrec de Mònica Alfara, Paquita Company, Jeroni Oller i Josep M. Roviralta. Acompanament al piano, Anna Canudas, i al violí, Joan Morera.

ELS CURTMETRATGES DEL MECAL | ESPECIAL TERROR
L'Estruch
ELS CURTMETRATGES DEL MECAL | ESPECIAL TERROR
Adreça: Sant Isidre, 140
Dia: dimecres 1 de març 2017
Hora: 21.00 h
Entrades: 5 € / compra online / Sortegem 2 entrades dobles, envia'ns un correu

Sessió especial dedicada al Terror, es projectarà un videoclip i cinc curts que han resultat multipremiats en diversos certàmens: Nasty (Prano Bailey-Bond, Regne Unit, 2015). És l'any 1982. A en Doug, de 12 anys, el porten a l'esgarrifós món de terror del VHS mentre explora la misteriosa desaparició del seu pare / Out of the Black (Royal Blood, 2014). Videoclip de la cançó Out of the Black del grup britànic de rock Royal Blood / Marta juega sola (Carlos Molinero, Espanya, 2015). La Clàudia i la seva mare arriben a una casa nova. Una casa amb molta llum, amb un passadís enorme i amb algú que porta massa temps jugant sola / Sister Hell (Fredrik Hana, Noruega, 2015). Una monja intenta escapar-se del monestir per perseguir els seus somnis / And They Watched (Vivian Lin, Canadà, 2014). Conte moralista d'horror sobre el guardià d'una cadira elèctrica i la seva última víctima / Portal to Hell (Vivieno Caldinelli, Canadà, 2015). Un malhumorat i solitari superintendent (Roddy Piper) és llançat a la lluita definitiva contra el mal quan dos membres d'una secta obren un portal a l'antiga i mística ciutat de R'yleh, despertant així un déu adormit.

Publicitat aj27feb17
Dijous 02/03
JORDI DE LA TORRE | PIANO
Acadèmia de Belles Arts
JORDI DE LA TORRE | PIANO
Adreça: Passeig Manresa, 22
Dia: dijous 2 de març 2017
Hora: 19.00 h
Entrades: socis i menors 14 anys gratuït / no socis 7 € / estudiants 4 €

El pianista Jordi de la Torre, nascut a Palma però afincat a Sabadell, on combina la seva carrera interpretativa amb una intensa tasca docent, ens presenta un cicle d'obres recents.

BERBERIAN SOUND STUDIO (2012) | PETER STRICKLAND
Cineclub Sabadell i Festival de Cinema de Terror de Sabadell
BERBERIAN SOUND STUDIO (2012) | PETER STRICKLAND
Adreça: Plaça de l'Imperial, 1
Dia: dijous 2 de març 2017
Hora: 20.00 i 22.30 h
Preu: 6 € /5 € i 4 € amb bonificacions

Als anys 70, el BerberianSound Studio va ser l'estudi de postprodució de so més barat i sòrdid de tot Itàlia. Per allà van passar les pel·lícules més pertorbadores. Gilderoy, un enginyer anglès viatge a Itàlia per veure-ho, però aviat es trobarà amb un món ple d'actors maniàtics i burocràcia de la més absurda.

AIGUA FERMA |NÚRIA NIA
L'Estruch
AIGUA FERMA |NÚRIA NIA
Adreça: Sant Isidre, 140
Dia: dijous 2 de març 2017
Hora: 21.00 h
Preu: gratuït

Aigua Ferma, el documental de Núria Nia que guanyat la II Beca "Vist Per" de Cineastes de Granollers, explica la història d'un grup d'avis que es reuneixen anualment en un balneari fundat en temps dels romans. Entre vapors i aigües termals tracten temes com la por a la soledat, la dependència i la lluita contra el temps, sempre amb l'humor característic de la gent gran. La presentació d'Aigua Ferma compta amb la presència de la directora i de la periodista i escoltadora Montse Bueno, que ha participat en la investigació per al documental. Ambdues obriran col·loqui amb el públic.

LA FAM DE JOAN OLIVER | LECTURA DRAMATITZADA
L'Alternativa Teatre
LA FAM DE JOAN OLIVER | LECTURA DRAMATITZADA
Adreça: Marià Aguiló, 22
Dia: dijous 2 de març 2017
Hora: 22.00 h
Preu: taquilla inversa

Samsó, el "clochard" cínic que ha triat la fam i una ben discutible dignitat d'home lliure. Nel, l'home de partit, fidel però poruc a l'hora definitiva. Lupa, l'esposa que es deixa enlluernar per Samsó... Clara, la secretària que s'entén amb Samsó. Múller, el contrarevolucionari que treballa per a un misteriós "Departament"... Tots constitueixen els materials d'una gran paràbola política i una de les claus interpretatives de l'humor de Joan Oliver. Samsó és l'home que no es ven.

 • Repartiment: Eulàlia Vilarasau, Josep M. Roviralta, Ramon Permanyer, Carles Rovira, Gemma Pellicer/Dolors Ruíz, Joan Solé, Berta Gusi, Gabi Ruíz.
 • Muntatge tècnic: Miquel Contel i Jeroni Oller
 • Projeccions i atrezzo: Francesc Ventura
 • Paella d'arròs: Josep M. Roviralta
 • Text: Joan Oliver
 • Adaptació i direcció: Jeroni Oller
 • Producció: T.I.C. Escènic
Divendres 03/03
MARATÓ CINEMA DE TERROR
Festival de CInema de Terror de Sabadell
MARATÓ CINEMA DE TERROR
Lloc: L'Estruch. Sant Isidre, 140
Dia: divendres 3 de març 2017
Hora: 17.00 h
Entrades: 5 € / compra online

El festival celebra els seus sis anys dedicant l'edició d'enguany al reconegut director nord-americà Gary Sherman, protagonista al cartell i jurat del concurs de micrometratges. La sessió comptarà amb la projecció d'una pel·lícula de baix pressupost sabadellenca, una marató de curts de terror i humor negre. El festival compta amb més projeccions, durant la setmana. Aquí us deixem el programa.

Com a activitat paral·lela, el dimecres 1 de març, Workshop Immersiu de Terror. A càrrec d'All VR Education. A partir de 16 anys. Una experiència terrorífica de realitat virtual.

BENET CASABLANCAS. 60 ANIVERSARI | CONCERT COL·LOQUI
Joventuts Musicals de Sabadell
BENET CASABLANCAS. 60 ANIVERSARI | CONCERT COL·LOQUI
Lloc: Teatre Principal. Sant Pau, 6
Dia: divendres 4 de març 2017
Hora: 21.00 h
Entrades: 15 € / compra online

A la primera part, una taula rodona amb la participació de: Santiago Serrate, director d'orquestra; Benet Casablancas, compositor i musicòleg; Jordi Cos. president de l´OSV; Antoni Dalmases, escriptor i pedagog; Benjamin Davies, compositor i musicòleg. A la segona part, concert amb: Albert González com a narrador, David Casanova al piano, Francisco Martínez al saxo i els solistes de l'OSV dirigits per Santiago Serrate.

 • Sis Glosses sobre textos de Cees Nooteboom (2010) 14'
 • Per a flauta, clarinet, percussió, piano, violí i violoncel +Narrador
 • Epigrames (1990) 6'. Per a flauta, clarinet, percussió,piano, violí i violoncel
 • Impromptu (2009) 4:30. Per a piano sol
 • Set Haikus per a Sextet (2015) 7'. Per a flauta, clarinet, piano, violí, violoncel i contrabaix
 • Epigramas Cervantinos (2016) 4'. Per a piano sol
 • Pastoral, Concertino per a saxofòn i ensemble (2012) 8'
 • Per a flauta, clarinet, piano, percussió, violí i violoncel /+ Saxofòn Solista
FRANK DIAGO | ENTRE AMIGOS
UIU Promotors
FRANK DIAGO | ENTRE AMIGOS
Adreça: Sant Maties, 5
Dia: divendres 3 de març 2017
Hora: 22.00 h
Preu: 20 € / 50 € / compra online

El cantant sabadellenc Frank Diago presenta el seu repertori en format íntim acompanyat de piano i guitarra. "Con mi música, saco el flamenco de sus casillas. Me gusta que la música evolucione y se actualice. ¿Por qué hay que hacer siempre lo mismo?" afirma el cantant, que s'atreveix a versionar cançons com Hello d'Adele, Halo de Beyoncé o Diamonds de Rihanna, amb tocs aflamencats, amb prou èxit.

Dissabte 04/03
DONES QUE DIUEN DONES
Librerío de la Plata
DONES QUE DIUEN DONES
Adreça: Sant Jaume, 8
Dia: dissabte 4 de març 2017
Hora: 20.30 h
Preu: gratuït

Una trobada per recitar de manera col·lectiva, lliurement i obertament versos de dones poetes amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona (8 de març). Us esperem per llegir conjuntament els vostres poemes preferits d'autores d'arreu del món. Conduït per la poeta Anna Garcia Garay.

Aquesta setmana també al Librerío:

Dimecres 1 març Voces y ecos del andar femenino. Espai de diàleg guiat per la historiadora Alma Reza.

Divendres 3 març Cuentos perturbadores. En col·laboració amb el Festival de Cinema de Terror de Sabadell. Amb l'actor Pep Carpena i l'escriptor David Roas.

LEGO WEDO (AVANCEM) | TALLERS MINI INNOVA
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
LEGO WEDO (AVANCEM) | TALLERS MINI INNOVA
Adreça: C. D'En Font, 25
Dia: dissabte 4 de març 2017
Hora: 11.30 a 13.30 h

Seguint el fil de la sessió introductòria «Lego WeDo (ens iniciem)», ara aprofundirem en els conceptes apresos. Farem una nova construcció de més complexitat amb les peces Lego, però de nou de forma guiada, pas a pas. A continuació, farem ús de l'aplicació de programació que ja hem vist a la sessió iniciàtica, per donar instruccions al robot i fer-lo moure's, tot resolent un petit repte proposat pel professor. Edats: de 8 a 12 anys. Els pares o tutors de l'infant han d'assistir al taller i participen de la dinàmica.

LA FAMÍLIA ADDAMS
Teatre Sant Vicenç
LA FAMÍLIA ADDAMS
Adreça: Montllor i Pujal, 103
Dia: 4, 5, 12, 19, 26 març / 2, 8 , 9 abril 2017
Hora: ds: 22.00 h /dg 11.30 i 18.00 h
Entrades: 10 € / compra online

La Família Addams va estrenar-se a Broadway el 2010. A la versió creualtenca, aquests personatges misteriosos i terrorífics no aconsegueixen comportar-se normalment ni seguinr les convencions socials, però alhora són encantadors i còmics. És una família que viu als afores de Sabadell, en una casa tètrica de mala mort, envoltada d'una colla d'avantpassats ballarins que invoquen davant la cripta de la nissaga. El musical, amb humor negre i bromes de situació constants, té els aspectes bàsics de tot drama: secrets, mentides, promeses i amor.

Direcció: Montse Pallarès i Jordi Brunet

Direcció musical i vocal: Xasqui Ten i Montse Saurí

Direcció coreogràfica: Cristina Allande

Traducció i adaptació: Olga Oliver i David Benedicto

RATATOUILLE EL PETIT XEF
Joventut de la Faràndula
RATATOUILLE EL PETIT XEF
Adreça: República, 33
Dia: 4, 5, 11 i 12 de març 2017
Horari: ds: 18.00 / dg: 12,00 i 18.00 h
Entrades: 11 € i 14 € / compra online

Ratatouille, el petit xef narra les aventures d'una rata, Remy, amant de la cuina i la restauració,que somia convertir-se en un gran xef francès. Tot i no comptar amb el suport de la seva família i malgrat la dificultat evident que tota rata de claveguera es trobaria en una cuina, Remy està de sort perquè coneix en Linguini, un jove rentaplats que també somia en dominar els fogons i tots dos s'aliaran per acomplir els seus somnis. Joventut de la Faràndula es posa mans a l'obra per 'cuinar' un gran espectacle musical adreçat al públic infantil en què no hi falta cap dels ingredients: aventura, emoció, amistat, tendresa i capacitat de superació.

CARNAVAL DE JORDI GALCERAN | COMPANYIA ENCERT
L'Estruch
CARNAVAL DE JORDI GALCERAN | COMPANYIA ENCERT
Adreça: Sant Isidre, 140
Dia: dissabte 4 de març 2017
Hora: 21.00 h
Entrades: 5 € / compra online

L'Associació Artística Encert celebra els seus deu anys amb Carnaval, un thriller teatral de Jordi Galceran. La trama s'inicia en una comissaria de policia, quan quatre agents intenten resoldre la desaparició d'una criatura. No hi ha pistes, ni mòbil, ni es demana rescat. Cap explicació lògica, només la presència del mal que sacseja la vida de tots els personatges.

 • Josep Salomó, producció
 • Lluís Saus, direcció
 • Maite Font, Jordi Martínez, Lluís Saus, Clara Barniol, Olga Armengol, actors
 • J.M. Masoliver, regidoria
 • Maria Mercè Fisa, maquillatge
 • Marc Saus, música interpretada
POSTMORTEM
L'Alternativa Teatre
POSTMORTEM
Adreça: Marià Aguiló, 22
Dia: dissabte 4 i diumenge 5 de març 2017
Hora: ds 22.00 h / dg 19.00 h
Entrades: 10 € / reserva online

Deprés de "Parelles imperfectes" i "Campi qui pugui", la cia. la Fusta ens presenten un nou i divertit espectacle. Cinc escenes tragicòmiques on els seus protagonistes s'enfrontaran irremediablement a la mort...

Repartiment: Quim Castellà, Gracia Erparza, Carlos Pérez, Iris Lloret i Rai Borrell. Textos: Carlos Pérez. Direcció i producció: Cia. la Fusta

Diumenge 05/03
HILOS | LA ROUS
LaSala Teatre
HILOS | LA ROUS
Adreça: Ronda de la Roureda, 24
Dia: diumenge 5 de març 2017
Hora: 17.30 h
Entrades: 8 € / 6 € Amics de LaSala / compra online

Rosa Díaz fa un petit homenatge a la seva mare. Una dona a qui van dir que no podria tenir fills i que va acabar sent l'ànima d'una família nombrosa. Tot el que explica des de la seva intimitat, és tendre i imaginatiu. Ensenya fotos d'ella, del pis on van viure, de l'esgotament del dia a dia, dels estudis durant la República... tot tal com ella li deuria explicar, des del seu punt de vista. La vida de la mare acaba sent un tapís de molts colors i formes, d'instants alegres i altres de lluita valenta. No sabem si avui la mare estaria satisfeta de la seva filla artista, però sí que es pot assegurar que la filla se sent orgullosament lligada a la seva mare.

Direcció: Joan Font i Rosa Díaz/ Dramatúrgia: Rosa Díaz i Itziar Pascual/ Actriu: Rosa Díaz

ACTIVITATS ESPAI NATURA
Espai Natura Fundació Sabadell 1859
ACTIVITATS ESPAI NATURA
Adreça: Masia de Can Deu. c/ de la Prada, s/n
Dia: diumenge 5 de març 2017
Hora: visita guiada al museu a les 12.30 h / visita a la granja d'11.00 a 12.00 h
Preu: consultar preus del museu / preus de la granja

Un matí de diumenge pensat per a tota la família. Per una banda està prevista una visita guiada al Museu de la vida al camp i per l'altra una nova edició del taller Coneguem els animals de granja. Tot plegat en un entorn a l'aire lliure i de retrobament amb el món rural tradicional. Aquesta activitat té una durada d'una hora.

LA COBLA I EL JAZZ
Sabadell Més Música
LA COBLA I EL JAZZ
Lloc: Teatre Principal. Sant Pau, 6
Dia: diumenge 5 de març 2017
Hora: 18.00 h
Entrades: 15€ / 10 € / compra online

La Cobla Simfònica Catalana, dirigida per Jordi Molina, continua mostrant la seva gran qualitat interpretant programes de molt compromís i versatilitat, i evidenciant l'amplitud del repertori creat per a aquesta formació. En aquesta ocasió, la cobla ofereix un concert amb una primera part dedicada a peces clàssiques o de caràcter simfònic, i amb una segona part en què destaquen les creacions d'avantguarda de naturalesa jazzística i que incorporen el saxòfon. Als onze titulars de la cobla s'hi afegeix Jordi Paulí, reconegut intèrpret de tenora i virtuós del saxòfon, un instrument ben present en el jazz americà.

CANIGÓ DE JACINT VERDAGUER | LLUÍS SOLER
UIU Promotors
CANIGÓ DE JACINT VERDAGUER | LLUÍS SOLER
Adreça: Sant Maties, 5
Dia: diumenge 5 de març 2017
Hora: 19.00 h
Preu: 15 € / compra online

El naixement de la nació catalana a les valls pirinenques. Gentil, fill del comte Tallaferro i nebot del comte Guifre, després de ser armar cavaller a l'ermita de Sant Martí del Canigó és obligat a renunciar a l'amor de la pastora Griselda. L'enemic envaeix el país i Gentil rep la missió de defensar el castell de Rià. A la nit contempla el cim nevat del Canigó i l'escuder li diu que les congestes són vestits de les fades dotats de poders màgics. El jove n'emprèn l'ascenció, pensant que a l'alba serà de retorn, però al cim li surt a l'encontre Flordeneu, reina de les fades i el sedueix. Volen per sobre el Pirineu i de retorn celebren el nuviatge. Guifre ho descobreix i estimba Gentil daltabaix d'una cinglera. L'enemic ha estat derrotat. Tallaferro ho descobreix tot i vol venjar-se de Guifre, però el tercer germà, Oliva, abad de Ripoll, posa pau entre els germans. Guifre construirà un monestir sobre la tomba de Gentil. Verdaguer acaba expressant la seva desconfiança en els homes i el seu amor per la natura.

El Poema
DO NOT GO GENTLE INTO THAT NIGHT
Dylan Thomas (Swansea, 1914 - Nova York, 1953)
DO NOT GO GENTLE INTO THAT NIGHT
Informació: secció realitzada per la poeta Anna Garcia Garay
 • Do not go gentle into that good night.
 • Old age should burn and rave at close of day;
 • Rage, rage against the dying of the light.

 • Though wise men at their end know dark is right,
 • Because their words had forked no lightning they
 • Do not go gentle into that good night.

 • No entris dòcilment dins d'aquesta bona nit.
 • La vellesa hauria de cremar i delirar al final del dia;
 • Ràbia, ràbia contra la mort de la llum.

 • Tot i que els homes savis en arribar al seu final saben que la fosca és justa,
 • Atès que les seves paraules no han esdevingut llampec
 • No entris dòcilment dins d'aquesta bona nit.

Aquest poema de Dylan Thomas -del qual us oferim un fragment- ha aparegut a diverses pel·lícules; la més recent, “Interstellar”, de Christopher Nolan. El doctor Brand, interpretat per l'actor Michael Caine, recita aquests versos als astronautes que inicien un viatge perillós, univers enllà, a la recerca d'un planeta habitable per salvar la humanitat de l'extinció total. La metàfora és bellíssima: en el moment en què els tripulants de la nau s'endinsen en la nit de l'univers, els versos de Thomas els encoratgen a lluitar per sobreviure, a no deixar-se vèncer fàcilment.

La notícia de la setmana
MARISOL MARTÍNEZ SUBSTITUEIX MIQUEL SOLER AL CAPDAVANT DE RÀDIO SABADELL
Societat
MARISOL MARTÍNEZ SUBSTITUEIX MIQUEL SOLER AL CAPDAVANT DE RÀDIO SABADELL

La tercera tinenta d'alcalde de Sabadell, Marisol Martínez, assumeix a partir de l'1 de mar, la responsabilitat política de Ràdio Sabadell. Així ho ha fet públic l'Ajuntament a través d'un comunicat, després que en el ple de dijous el fins ara responsable, Miquel Soler, va anunciar la decisió de posar el càrrec a disposició de l'alcalde, Juli Fernàndez, per desencallar la tensió generada en el si de l'emissora municipal. D'aquesta manera, Martínez assumirà la delegació de les atribucions de l'alcalde en relació amb el programa d'Eines Comunicatives, d'on depèn la gestió municipal de l'empresa Comunicacions Audiovisuals de Sabadell, SLU, que fins ara exercia Soler. En el ple d'aquest dijous tota l'oposició va demanar que s'apartés Soler després de la tensió que s'ha generat a l'emissora municipal, on els treballadors han denunciat pressions i amenaces, i on s'han acomiadat tres persones, entre ells l'ex-cap tècnic, Manolo Guerrero (continuar llegint)

Subscriure's a Weekand
Recomana Weekand
Donar-se de baixa

Weekand vol ser un referent cultural a Sabadell. Una eina indispensable per qui té inquietuds i ganes de fer coses. Una agenda imprescindible per no perdre's el millor que es faci a la ciutat. Weekand és una agenda setmanal gratuïta que t'ofereix una selecció de les propostes culturals més interessants.

.........................................................

El blog del Weekand és un espai d'opinió i pensament.

..........................................................

Envia'ns informació

Si el què vols és fer-nos arribar informació d'alguna activitat cultural perquè surti publicada a Weekand, envia textos complets i fotografies a activitats @ weekand.net

Anuncia't a Weekand

Contacta amb weekand @ weekand.net / Tel.937272000

Weekand és un mitjà de difusió independent.

............................................................

T'has subscrit i no reps l'agenda al correu?

Comprova que:

1. Hagis escrit el correu correctament. Fés la prova. Subscriu-te de nou. Si el correu ja està donat d'alta et dirà que està repetit. Si et permet fer la subscripció és que no l'havies entrat bé.

2. Si no has rebut el correu d'activació mira que no hagi anat a la carpeta d'spam! Posa bondia @ weekand.net a la teva llista de contactes.

Avís legal

Aquesta web pertany a Weekand, SCP. Tots els continguts que apareixen en aquesta agenda han estat creats per Weekand o cedits per tercers. Weekand no es fa responsable dels continguts i/o productes o serveis ofertats a les pàgines de publicitat ni per altres pàgines a les quals es pugui accedir mitjançant enllaços. Tampoc es fa responsable de possibles canvis de programació ni d'errors en la informació proporcionada per tercers.

Crèdits

Realització: Equip Weekand

Edició i fotografia: Gemma Cascón

Disseny: Fecunda, col·lectiu de comunicació

Programació: KS Interactivos